Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

‘Μπαμ’ με Τσίγκα!

Σε μία πολύ σημαντική μεταγραφή προχώρησε σήμερα ο ΑΟ Κέρκυρα ο οποίος μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις συμφώνησε για τα επόμενα 2 χρόνια με τον Θανάση Τσίγκα που αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα την ποιότητα της γραμμής κρούσης.

Ο 27χρονος επιθετικός αποτελούσε το «μήλον της έριδος» για πολλές ομάδες της κατηγορίας (ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Ολ. Βόλου) όταν έγινε γνωστό πριν λίγες ημέρες ότι δε βρίσκεται στα πλάνα του τεχνικού της Λάρισας, Μαρίνου Ουζουνίδη. Οι συντονισμένες όμως κινήσεις και η επιθυμία των ανθρώπων του ΑΟΚ για την απόκτηση του έγειραν την πλάστιγγα κι έπεισαν τον Έλληνα στράικερ να έλθει στο νησί.
Ο Τσίγκας γεννήθηκε στο Αριστεινό του Έβρου στις 20 Σεπτεμβρίου 1982, έχει ύψος 1,86 και ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανηλειακό το 2000. Το 2004 ο Παναθηναϊκός απέκτησε τα δικαιώματά του και τον παραχώρησε δανεικό στην Καλλιθέα (2004-06), και στη συνέχεια στον ΠΑΟΚ (2006-07 α') σαν αντάλλαγμα στην μεταγραφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, όμως το χειμώνα του 2006 ο Τσίγκας επέστρεψε στην Παιανία. Ενάμιση χρόνο μετά και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2008 έφυγε για τον Ατρόμητο μιας και σ' αυτό το χρονικό διάστημα δεν κατάφερε να πείσει για την αξία του. Το καλοκαίρι του 2008 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Λάρισας από όπου έμεινε ελεύθερος. Ο Τσίγκας όπως και όλοι οι νεοαποκτηθέντες θα αγωνιστούν στο μεθαυριανό φιλικό (20.00) με τον Παναθηναϊκό.

Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, το ζητούμενο είναι η ηρεμία και η σωστή διαχείριση της αναμφίβολης πίκρας που προκάλεσε η ήττα από τον Βισαλτιακό, όμως δε χρειάζεται καταστροφολογία. Ο κύριος και βασικός στόχος ήταν και παραμένει το πρωτάθλημα. Οι λόγοι για την κακή παρουσία στη Νιγρίτα σίγουρα απασχολούν τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές που καλούνται να διορθώσουν τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν, αν θέλουν ο ΑΟΚ να είναι ανταγωνιστικός και μέσα στη διεκδίκηση της ανόδου στη Σούπερλίγκα.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκέλα… ολκής!

Η διοργάνωση του Κυπέλλου σε όλο τον κόσμο έχει χαρακτηριστεί ως ο θεσμός των εκπλήξεων και η πικρή επιβεβαίωση ήλθε για τον ΑΟ Κέρκυρα στη Νιγρίτα που γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Βισαλτιακό κι έμεινε εκτός συνέχειας.

Οι γηπεδούχοι, μία ιδιαίτερα νεανική ομάδα με τεχνικό τον Κυριάκο Αλεξανδρίδη και με τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου στη Γ’ Εθνική, κατέκτησαν δίκαια τη νίκη χάρη στα γκολ που σημείωσαν στο β’ ημίχρονο με τους Φωτιάδη ( σουτ 56’) και Τσιντογιάννη (σουτ 73’).
Σίγουρα πρόκειται για ένα ‘ηχηρό χαστούκι’ για τον Μπάμπη Τεννέ και τους ποδοσφαιριστές του που πρέπει να ξεχάσουν το συντομότερο δυνατό αυτή τη γκέλα και να μην απογοητευτούν. Αντίθετα οφείλουν να εντοπίσουν και να διορθώσουν με σκληρή δουλειά τα κακώς κείμενα καθώς με ανάλογες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, οι πιθανότητες να επιτευχθούν οι στόχοι θα είναι μηδαμινές.

Βισαλτιακός: Πουλάκης, Παραλίκης, Συρόπουλος, Κουκούλης, Πασχαλούδης, Φωτιάδης, Πεχλιβανίδης (87' Αλεξανδρίδης), Τσιντογιάννης (80' Λαγκίζος), Φεύγας, Ρούμπος, Κουλτσιάκης (70' Ζέτας).

ΑΟ Κέρκυρα: Αποστολίδης, Κολοτούρος, Βενέτης (46' Ρεπερνέ), Κοντοδήμος, Πελαγίας, Μακρυδημήτρης (62' Σμαρτ),Γκουστάβο, Μουστόγιαννης (46' Νικολόπουλος), Φλαβίνιο, Γιαννιτσανάκης, Σίλβα.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

Για την πρόκριση…

Το εισιτήριο για τους ‘32’ του Κυπέλλου Ελλάδας Hellas on line θέλει να εξασφαλίσει ο ΑΟ Κέρκυρα που αντιμετωπίζει αύριο στις 16.45 στο ΔΑΚ Νιγρίτας τον Βισαλτιακό σε αγώνα νοκ άουτ στο πλαίσιο της 2ης φάσης του θεσμού.

Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας περιόδου κι ασφαλώς παίκτες και τεχνικό τιμ επιθυμούν να ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις ‘με το δεξί’ για λόγους γοήτρου αλλά και ψυχολογίας. Σε περίπτωση πρόκρισης στον επόμενο γύρο θα υπάρξει ένα επιπλέον παιχνίδι εντός έδρας με τον Ατρόμητο, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν και έξτρα οικονομικά οφέλη.
Ο Μπάμπης Τεννές ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του σοβαρότητα και να εφαρμόσουν πιστά εντός αγωνιστικού χώρου όσα έχουν διδαχθεί στις προπονήσεις. Ο προπονητής του ΑΟΚ συμπεριέλαβε στην αποστολή η οποία θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη τους:
Αποστολίδη, Ψωμιάδη, Μπουτζίκο, Κολοτούρο, Πελαγία, Βενέτη, Κοντοδήμο, Ρεπερνέ, Βιτουλαδίτη, Γκουστάβο, Μακρυδημήτρη, Παρασκευαϊδη, Μουστόγιαννη, Φλάβιο, Σμαρτ, Μπερνς, Λαμπρόπουλο, Γιαννιτσανάκη, Νικολόπουλο, Σίλβα.
Εκτός έμειναν οι Ιωάννου, Λουρένσο, Σιαράβας, Βλάχος, Μυρίλλας και Μπράτος.

Σχετικά με τα δύο φιλικά της επόμενης εβδομάδας στο Εθνικό Στάδιο, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου (20.00) με τον Παναθηναϊκό και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου (19.00) με τον Πανιώνιο, η ΠΑΕ ανακοίνωσε:
« Ενημερώνουμε τους φιλάθλους της ομάδας μας ότι για τους δύο αγώνες θα διατίθενται εισιτήρια από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα από τη Δευτέρα.
Παρακαλούμε τους φιλάθλους μας λόγω της σπουδαιότητας των παραπάνω φιλικών αγώνων και της έντονης ζήτησης, να προμηθευτούν έγκαιρα το εισιτήριό τους ώστε να μην ταλαιπωρηθούν».

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ


Αύριο η αποστολή…

Σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας δείχνει να βρίσκεται ο ΑΟ Κέρκυρα ο οποίος ξεκινά τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη νέα χρονιά με το παιχνίδι της Κυριακής (16.45) με αντίπαλο τον Βισαλτιακό στη Νιγρίτα σε αγώνα νοκ άουτ για τη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Hellas on line.


Με απογευματινή προπόνηση στο λιβάδι Ρόπα ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για το πρώτο ματς της σεζόν καθώς αύριο το πρωί (09.30) υπάρχει προγραμματισμένο χαλάρωμα στο βοηθητικό στα Γαζάτικα. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο τελείωμα των φάσεων μετά από σέντρες από τα πλάγια με τους ποδοσφαιριστές να αλλάζουν συνεχώς ρόλους. Ακολούθησε μίνι διπλό στο μισό γήπεδο με τον Μπάμπη Τεννέ να κάνει διάφορα τελευταία πειράματα πριν καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις για το βασικό σχήμα. Θεωρείται δεδομένο ότι εκτός 18αδας θα μείνουν ο τραυματίας Ιωάννου και ο ανέτοιμος Λουρένσο. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι εκδόθηκαν τα δελτία όλων των νεοαποκτηθέντων κι έχουν κανονικά δικαίωμα συμμετοχής. Η αποστολή θα γίνει γνωστή αύριο το πρωί ενώ θα αναχωρήσει το μεσημέρι (13.30) με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όπου και θα διανυκτερεύσει.

Τέλος, οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή των δύο πολύ σημαντικών φιλικών αγώνων που θα δώσει ο ΑΟ Κέρκυρα την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 2/9 – 20.00 θα φιλοξενήσει τον Παναθηναίκό και τέσσερις ημέρες αργότερα την Κυριακή 6/9 – 19.00 τον Πανιώνιο

ΚΡΙΚΕΤ

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ – ΚΕΡΚΥΡΑ 7-12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Θέαμα και ουσία…

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης και κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κρίκετ Ανδρών που θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα από 7 έως 12 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο μεγάλο στοίχημα παραμένει η κατάκτηση της 1ης θέσης καθώς και η επιτυχημένη οργάνωση των αγώνων ώστε η ΕΛ.Ο.Κ να ανταποκριθεί, με τον καλύτερο τρόπο στις προσδοκίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας και των συμμετεχόντων χωρών με την προοπτική ανάληψηs και άλλων σημαντικών διοργανώσεων.
Το ΔΣ εκμεταλλευόμενο την εμπειρία και την τεχνογνωσία, θα προχωρήσει στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων μετά τους αγώνες, καθώς και την ανάπτυξη του αθλήματος μέσω του εναλλακτικού τουρισμού. Το ΔΣ προσκαλεί όλους, φιλάθλους, αθλητικούς παράγοντες, αθλητές και διαιτητές, στους επίσημους αγώνες της διοργάνωσης.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρία γήπεδα: το κεντρικό στη Μαρίνα Γουβιών και τα άλλα δύο στις εγκαταστάσεις Καζιάνη στο λιβάδι Ρόπα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:-
Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου
ΕΣΘΟΝΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ Marina
ΣΟΥΗΔΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ Ropa Valley 1
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ Ropa Valley 2

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου
ΣΟΥΗΔΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Marina
ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ Ropa Valley 1
ΕΛΛΑΔΑ – ΕΣΘΟΝΙΑ Ropa Valley 2

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου
ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ Marina
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΕΣΘΟΝΙΑ Ropa Valley 1
ΤΣΕΧΙΑ – ΣΟΥΗΔΙΑ Ropa Valley 2

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου
ΚΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
ΕΣΘΟΝΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ Marina
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ Ropa Valley 1
ΤΟΥΡΚΙΑ – ΣΟΥΗΔΙΑ Ropa Valley 2

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου
ΤΣΕΧΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ Marina
ΕΣΘΟΝΙΑ – ΣΟΥΗΔΙΑ Ropa Valley 1
TΟΥΡΚΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Ropa Valley 2

1ο inning: 10:30 - 14:00
ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ: 14:00-14:45
2ο inning: 14:45-1815

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρίσιμα παιχνίδια ορίστηκε να διευθύνει ο Τάσος Κάκος



Έπεσε δουλειά…

Η FIFA και η UEFA ενημέρωσαν την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τον ορισμό του Τάσου Κάκου να διευθύνει τον αγώνα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 ανάμεσα στη Γερμανία και το Αζερμπαϊτζάν (9/9/2009, 4ος όμιλος).
Βοηθοί του Κερκυραίου διεθνή ρέφερι θα είναι οι Δημήτρης Σαραϊδάρης (Θες/κης) – Σπύρος Τρύφωνας (Κέρκυρας) και 4ος διαιτητής ο Δημήτρης Καλόπουλος (Θες/κης).

Για το ‘αχώριστο’ πια δίδυμο Κάκου – Τρύφωνα προηγείται βέβαια το μεθαυριανό σημαντικό παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική της Σούπερλίγκα μεταξύ Λάρισας και Ολυμπιακού. Στο Αλκαζάρ, δεύτερος βοηθός θα είναι ο Δάλλας (Ηπείρου) και 4ος διαιτητής ο Λαμπρόπουλος (Ηλείας). Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος «τίναξε» στον αέρα τον αγώνα ΑΟ Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα (8/3/2009), καταλογίζοντας αμφισβητούμενο πέναλτυ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με το οποίο ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι ενώ μετά τη λήξη ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια όπου ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα. Κι όμως όχι μόνο βρίσκεται ακόμη στους πίνακες διαιτησίας αλλά επιβραβεύεται και με την παρουσία του στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία. Άντε και διεθνής!

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ


Έμφαση στην τακτική

Την πρώτη του προπόνηση με τα χρώματα του ΑΟ Κέρκυρα έκανε ο Γιώργος Παρασκευαίδης ο οποίος μαζί με τους Μπερνς και Λουρένσο αποτελούν τα τρία πρόσφατα μετεγγραφικά αποκτήματα, πιθανόν όμως όχι και τα τελευταία.

Σήμερα οι ρυθμοί ανέβηκαν αφού σε λιγότερα από τρία 24ωρα ο ΑΟΚ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βισαλτιακού τον οποίο αντιμετωπίζει την Κυριακή στη Νιγρίτα στο πλαίσιο της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Hellas on line. «Είναι νεοφώτιστη στη Γ’ Εθνική, έχει ενθουσιασμό και το παιχνίδι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Δε θα είναι εύκολα τα πράγματα» σημείωσε χαρακτηριστικά στους παίκτες του ο Μπάμπης Τεννές.

Ο έμπειρος τεχνικός αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο σε ζητήματα τακτικής και διαφορετικών επιλογών για την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με οικογενειακό διπλό 2 ημιχρόνων διάρκειας 10 λεπτών που βρήκε τους ‘κίτρινους’ να επικρατούν των ‘κόκκινων’ με 1-0 με εντυπωσιακό πλασέ του Λουρένσο μετά από εξαιρετική ασίστ του Νικολόπουλου.
«ΚΙΤΡΙΝΟΙ»: Ψωμιάδης, Γκουστάβο, Μπουτζίκος, Βιτουλαδίτης Παρασκευαίδης, Βλάχος, Λαμπρόπουλος, Μουστόγιαννης, Μπερνς, Λουρένσο, Νικολόπουλος
«ΚΟΚΚΙΝΟΙ»: Αποστολίδης, Κολοτούρος, Κοντοδήμος, Πελαγίας, Βενέτης, Μακρυδημήτρης, Ρεπερνέ, Σμαρτ, Φλάβιο, Γιαννιτσανάκης, Σίλβα
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ιωάννου, Μπράτος ενώ ο Σιαράβας γυμνάστηκε υπό τις οδηγίες του προπονητή τερματοφυλάκων Χρήστου Τσελιόπουλου.

Οι αριθμοί που επέλεξαν στις φανέλες τους οι καινούριοι ποδοσφαιριστές είναι :
11 Μπερνς
13 Λαμπρόπουλος
16 Παρασκευαίδης
50 Λουρένσο

Διαιτητής της Κυριακάτικης αναμέτρησης (μέχρι στιγμής ισχύει ώρα έναρξης 16.45) ορίστηκε ο Ζαχαριαδης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) με βοηθούς τους Χαδημόγλου (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) – Πάτσια (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) και 4ο τον Στραντζαλίδη (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Προβλήματα στα γήπεδα...

Η ΕΠΣ Κέρκυρας απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τους Δήμους:
1. ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ
2. ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ
3. ΕΣΠΕΡΙΩΝ
4. ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ
5. ΚΟΡΙΣΣΙΩΝ
6. ΘΙΝΑΛΙΩΝ
όπου γίνεται αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν στα γήπεδα εν’ όψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου.

« Αξιότιμοι Κύριοι Δήμαρχοι,
Σας διαβιβάζουμε την αποτίμηση του ελέγχου που έκανε στα γήπεδα της περιφέρειάς σας η αρμόδια Επιτροπή Στατιστικής και γηπέδων της Ένωσής μας, όπου επισημαίνονται παραλείψεις και καταγράφονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις που επιβάλλεται να γίνουν άμεσα σε αυτά, ώστε να αποκτήσουν δυνατότητα χρήσης την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο που ξεκινά στα μέσα του Σεπτέμβρη.
Παρακαλούμε, λοιπόν, για τις άμεσες ενέργειές σας.

1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ
Στο γήπεδο διαπιστώθηκαν τα εξής:
• Απαιτείται η αντικατάσταση των κλειδαριών των πορτών του γηπέδου.
• Στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας χρειάζεται η αντικατάσταση 4 καθισμάτων.
• Επισκευή και καθαρισμός των μπάνιων.
• Αντικατάσταση διχτυών τερμάτων.

2. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
Στα αποδυτήρια του γηπέδου διαπιστώθηκε ότι χρειάζονται τα εξής:
• Άμεση επισκευή, συντήρηση και βάψιμο.
• Αντικατάσταση σπασμένων τζαμιών και στα τρία αποδυτήρια.
• Επισκευή των τουαλετών, όπου υπάρχουν διαρροές νερών.

3. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ
Στα αποδυτήρια του γηπέδου διαπιστώθηκε ότι χρειάζονται τα εξής:
• Γενικός καθαρισμός
• Επισκευή των μπάνιων.
• Μετακίνηση ηλεκτροφόρου καλωδίου πιο ψηλά, εξαιτίας κινδύνου που προκαλεί.

4. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
Στο γήπεδο διαπιστώθηκαν τα εξής:
• Αντικατάσταση διχτυών των τερμάτων.
• Απαιτείται να τοποθετηθούν σημαιάκια στα κόρνερ.
• Στην εξωτερική τουαλέτα υπάρχουν σπασμένοι σωλήνες και τρέχουν νερά.

5. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΙΝΑΛΙΟΥ
Στο γήπεδο διαπιστώθηκαν τα εξής:
• Τα χόρτα που βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου πρέπει να καθαριστούν.
• Τα αποδυτήρια χρειάζονται καθάρισμα και τα μπάνια πρέπει να επισκευασθούν.
• Η κεντρική πόρτα μπροστά από τα αποδυτήρια πρέπει να επισκευασθεί και να μπει κλειδαριά.

6. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΥΜΦΩΝ
Στο γήπεδο διαπιστώθηκαν τα εξής:
• Η εξωτερική πόρτα είναι σπασμένη και χρειάζεται επισκευή.
• Τα αποδυτήρια πρέπει να καθαριστούν και να γίνει επισκευή στα μπάνια.
• Οι πόρτες χρειάζονται βάψιμο.

7. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ
Αξίζει να επισημανθεί ότι το γήπεδο αυτό βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση και αν δεν επισκευασθεί θα κριθεί ακατάλληλο για τη διεξαγωγή επίσημων αγώνων.
Οι ελλείψεις που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο είναι οι εξής:
• Τα αποδυτήρια βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και χρειάζονται όλα να επισκευασθούν και να βαφτούν.
• Τα μπάνια βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, αποτελούν εστία μόλυνσης και πρέπει να επισκευασθούν.
• Χρειάζεται βάψιμο ο εξωτερικός χώρος.
• Πρέπει να επισκευασθούν τα πορτόνια.
• Πρέπει να αλλαχθούν τα τζάμια.
• Οι πάγκοι των αναπληρωματικών είναι σπασμένοι και χρειάζονται επισκευή.
• Πρέπει να κοπούν τα χόρτα γύρω από τον αγωνιστικό χώρο.
• Το πορτόνι που βρίσκεται στην πλευρά του Δημοτικού Σχολείου είναι επικίνδυνο και πρέπει να επισκευασθεί.
• Πρέπει να αντικατασταθεί ο αμίαντος (ελενίτ) από τα αποδυτήρια της γηπεδούχου ομάδας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία,
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ανδρέας Προβατάς Παναγιώτης Ποζίδης

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ


Αυλαία την Κυριακή…

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση του ΑΟ Κέρκυρα που αφορά στη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Hellas on line και θα τον βρει αντιμέτωπο με τον Βισαλτιακό στη Νιγρίτα το απόγευμα της Κυριακής.
Το παιχνίδι ορίστηκε μεν για τις 16.45 όμως ο ΑΟΚ ζήτησε να ξεκινήσει στις 16.00 για συγκοινωνιακούς λόγους, αίτημα που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει δεκτό από την επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ.


Στην απογευματινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις στο λιβάδι Ρόπα έδωσαν το παρόν οι δύο από τους τρεις νεοαποκτηθέντες που ανακοινώθηκαν κι επίσημα το μεσημέρι από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Ο Αυστραλός Νέιθαν Μπερνς συμμετείχε στο κανονικό πρόγραμμα με τους καινούριους συμπαίκτες του έχοντας ως εφόδιο ότι ακολούθησε όλο το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ από όπου ήλθε δανεικός για ένα χρόνο.


Ο Λουίς Λουρένσο ο οποίος συμφώνησε για 2 χρόνια, αρκέστηκε σε ατομικό πρόγραμμα με χαλαρό τρέξιμο και κάποια ενδιάμεσα σπριντ ώστε να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και να βρεθεί στον κατάλληλο ρυθμό, κάτι που υπολογίζεται θα συμβεί μέσα σε 10 ημέρες. Το ίδιο πρόγραμμα ακολούθησε και ο Γκουστάβο που μάλλον θα προφυλαχθεί από το ματς της Κυριακής ενώ μαζί τους ήταν και ο Βλάχος. Εκτός προπόνησης έμεινε ο Ιωάννου ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στην ωμοπλάτη και δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι στη Νιγρίτα.
Ο Γιώργος Παρασκευαίδης που επίσης συμφώνησε για 2 χρόνια θα ενσωματωθεί αύριο στην ομάδα.
Οι φίλοι του ΑΟΚ πάντως θα πρέπει να ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν από κοντά δύο σπουδαία φιλικά παιχνίδια που θα αποτελέσουν και τα τελικά τεστ εν’ όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου τον Πανιώνιο.
Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια διαρκείας έχουν τεθεί σε κυκλοφορία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν από τα γραφεία της ομάδας στη Δ/ση : Σπ. Σαμάρα 2(Πεζόδρομος) από τις 09:00 έως τις 17:00 ή για οποιαδήποτε πληροφορία τηλ στο 2661046430.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας 2009-10 έχουν ως εξής:
ΘΥΡΑ 2 Μεγάλη κερκίδα (προς κολυμβητήριο) 250 ευρώ.
ΘΥΡΑ 3 Μεγάλη κερκίδα ( προς τα προπύλαια) 250 ευρώ.
ΘΥΡΑ 4 Μικρή κερκίδα 170 ευρώ.
V.I.P 500, 1000, 2000 ευρώ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

Τριπλή ενίσχυση...

Ήταν θέμα χρόνου για τον ΑΟ Κέρκυρα να προχωρήσει στην κάλυψη όλων των θέσεων όπου υπήρχαν κενά κι αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα το μεσημέρι καθώς ανακοινώθηκε επίσημα η έναρξη συνεργασίας με τους Νέιθαν Μπερνς, Λούις Λουρέντσο και Γιώργο Παρασκευαίδη.


Ο Μπέρνς είναι Αυστραλός διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην επίθεση και έρχεται ως δανεικός από την ΑΕΚ. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής (7/5/88) ύψους 1,78 και βάρους 70Kg, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2006 απο την Αντελάιντ Γιουνάιτεντ και τον Ιούνιο του 2008 και μετά από μία εκπληκτική χρονιά υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών με την ΑΕΚ.
Ο Μπέρνς είναι 2 φορές διεθνής με την Εθνική Αυστραλίας ενώ ο αποκλεισμός του τον Ιούλιο του 2008 από την Ολυμπιακή ομάδα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην πατρίδα του.

Ο Λουίς Κάρλος Λουρένσο Ντα Σίλβα ( Luís Carlos Lourenco Da Silva, 5/6/1983) είναι Πορτογάλος ποδοσφαιριστής με καταγωγή από την Αγκόλα, διεθνής με την εθνική ελπίδων της Πορτογαλίας, ο οποίος αγωνιζόταν στον Πανιώνιο. Είναι μεσοεπιθετικός με ύψος 1,74 και βάρος 76 κιλά. Πρωτοέπαιξε μπάλα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τη σεζόν 2000-01. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε πολλούς συλλόγους της Αγγλίας (Μπρίστολ Σίτι, Όλνταμ) και της Πορτογαλίας (Μπελενένσες, Λεϊρία, Σετούμπαλ), πριν δοκιμάσει την τύχη του στον Πανιώνιο τον Ιανουάριο του 2007. Εν τω μεταξύ έγινε διεθνής με την εθνική ελπίδων της Πορτογαλίας.

Ο Γιώργος Παρασκευαίδης (9/10/1982) έμεινε ελεύθερος από το Λεβαδειακό στον οποίο ανήκε από το 2007. Είναι αμυντικό χαφ που μπορεί να καλύψει και θέση στόπερ και άρχισε την καριέρα του από τους Ερασιτέχνες της ΑΕΚ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Πανιώνιο, Αθηναϊκό, Φωστήρα, Εθνικό Αστέρα πριν καταλήξει στην ομάδα της Βοιωτίας.
Με αυτές τις κινήσεις έχει ολοκληρωθεί σχεδόν το παζλ αν και αναμένεται ο μετεγγραφικός κύκλος να ολοκληρωθεί με την απόκτηση ενός ικανού στράικερ.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ ο αγώνας για τη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Βισαλτιακού – ΑΟ Κέρκυρα μετατέθηκε τρεις ημέρες νωρίτερα και θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Αυγούστου (17.45) στο ΔΑΚ Νιγρίτας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΒΟΛΙΔΑ ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 2009


Η επίσημη παρουσίαση...

Το βράδυ της Δευτέρας σε μία ιδιαίτερα οικογενειακή ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο «ΜΠΙΝΤΖΑΝ» έγινε η επίσημη παρουσίαση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βολίδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η ‘Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδας’ προσέθεσε στο δυναμικό της δώδεκα(μέχρι τώρα) νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό της, έχοντας ως γνώμονα να καλύψει τις αδυναμίες και τα κενά που εμφανίστηκαν την περσινή χρονιά.
Οι καινούριοι παίκτες της Βολίδας(σε παρένθεση η τελευταία τους ομάδα) είναι οι:
Ζάχος Ιωσήφ(ΠΑΣ Πρέβεζα)
Βλαχόπουλος Βασίλης(ΟΦΑΜ)
Μικάλεφ Κων/νος(Κρόνος Αργυράδων)
Κονισπολιάτης Αλέξης(Όλυμπος)
Μπαντούνος Στάθης(Ολυμπιάδα Καρουσάδων)
Γκόρος Γιώργος-Ζαχαρίας(ερ. ΑΟ Κέρκυρα)
Αρμένης Χρήστος(Ολυμπιάδα Καρουσάδων)
Τσιούρης Σπύρος(ΑΕ Καναλίων)
Μαθιουδάκης Γιάννης(Κρόνος Αργυράδων)
Λάσκαρης Γιώργος(Ποσειδώνας Αγ. Μάρκου)
Μοναστηριώτης Ανδρέας(ερ. ΑΟ Κέρκυρα)
Καρύδης Χρήστος(ΟΦ Ιεράπετρας)




Στο ρόστερ παρέμεινε η συντριπτική πλειοψηφία των «θριαμβευτών» της 30ης Μαίου, γεγονός που αναμφίβολα ισχυροποιεί την ομάδα και ταυτόχρονα την καθιστά ως έναν από τους πλέον υπολογίσιμους αντιπάλους στον 5ο όμιλο.
Αναλυτικά οι «τροπαιούχοι» που θα αγωνίζονται και στο νέο πρωτάθλημα με τα ‘κιτρινόμαυρα’ είναι οι:
Νίκος Σπίνουλας
Κώστας Σκολαρίκης
Ανδρέας Δούσης
Γιώργος (Σπύρου) Σκολαρίκης
Σταμάτης Σπίνουλας
Οδυσσέας Ευθυμίου
Σπύρος Μεσημέρης
Γιώργος (Στέφανου) Σκολαρίκης
Βασίλης Πετρόγιαννης
Γρηγόρης Στρατηγός
Αλέξανδρος Σουπιώνης
Προκόπης Πάγκαλης
Κώστας Γκερέκος
Σπύρος Σπίνουλας
Πέτρος Σκολαρίκης
Θανάσης Μακρής
Δημήτρης Νικολόπουλος
Ιουλιανός Πελάης
Αρχηγοί θα είναι με σειρά: Σκολαρίκης Κώστας, Πετρόγιαννης Βασίλης, Σπίνουλας Σπύρος και Μεσημέρης Σπύρος.

Τεχνικός της ομάδας φυσικά είναι ο «αρχιτέκτονας» του θριάμβου, ο Ρομπέρτο Μπολάνο, ο οποίος κατάφερε να πετύχει κάτι που θα ζήλευαν πολλοί εν ενεργεία και μη ποδοσφαιριστές. Να έχει ένα ονειρεμένο φινάλε στη μία καριέρα, ξεκινώντας ταυτόχρονα μία άλλη(αυτή του προπονητή), συνδυάζοντας τη μάλιστα με την κατάκτηση ενός σπουδαίου τίτλου.
Συνεργάτες του οι: Πέτρος Πανδής(γυμναστής), Γιάννης Σκορδίλης(φροντιστής).

Με το βαρύτιμο τρόπαιο σε πρώτο πλάνο ο κεντρικός ομιλητής που δεν ήταν άλλος από τον πρόεδρο του ΔΣ της Βολίδας, Γιάννη Βαρότση, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας και οριοθέτησε τους στόχους της νέας σεζόν, ευελπιστώντας σε ανάλογη πορεία με πέρσι και «βλέποντας»!
Από πλευράς του ο Δήμαρχος Αχιλλείων κ. Ερωτόκριτος Καρύδης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι απαραίτητες βελτιωτικές εργασίες στο κεντρικό γήπεδο αλλά ταυτόχρονα ξεκινά και η κατασκευή βοηθητικού που θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας κ. Προβατάς, ο πρόεδρος του ΟΝΑΔΑ κ. Καρδάμης ενώ για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό των ακαδημιών της ομάδας αναφέρθηκε εκτενώς ο γενικός γραμματέας της Βολίδας, Σπύρος Καρδακάρης.
Η βραδιά έκλεισε με ευχές από όλους να έχει η Βολίδα μία ανάλογη, αν όχι καλύτερη, χρονιά σε χαρές κι επιτυχίες!

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

Με Βισαλτιακό, στο Κύπελλο

Τον Βισαλτιακό εκτός έδρας σε αγώνα νοκ άουτ θα αντιμετωπίσει ο ΑΟ Κέρκυρα στη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στις 2 Σεπτεμβρίου. Η ομάδα της Νιγρίτας προκρίθηκε μετά τη χθεσινή επικράτηση της με 2-1 επί του Κεραυνού Κερατέας.
Εφόσον ο ΑΟΚ περάσει, τότε θα υποδεχθεί στο ΕΑΚΚ στο πλαίσιο της 4ης φάσης τον Ατρόμητο.

Μετά την ολοκλήρωση της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, τα ζευγάρια που σχηματίστηκαν έχουν ως εξής:
Ασπρόπυργος – Διαγόρας Ρόδου
ΠΑΟ Ν. Επιβατών – Ηλιούπολη
Μακεδονικός - Πανσερραϊκός
Ατσαλένιος - Εθνικός Αστέρας
Εορδαϊκός - Δόξα Δράμας
Αναγέννηση Γιαννιτσών - ΟΦΗ
Πλατανιάς - Θρασύβουλος
Κόρινθος - Καλαμάτα
Οδυσσέας Αναγέννησης - Αγροτικός Αστέρας
Βισαλτιακός – ΑΟ Κέρκυρα
Σαρωνικός - Εθνικός Πειραιά
Παναργειακός - Ολυμπιακός Βόλου
Δόξα Κρανούλας - Ιωνικός
Καλλιθέα - Απόλλων Καλαμαριάς (*)
Παναχαϊκή - Ηλυσιακός
Αναγέννηση Επανωμής - Πιερικός
Βέροια - Παναιτωλικός
Τρίκαλα - Αναγέννηση Καρδίτσας

* Ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν βρήκε λύση στα τεράστια οικονομικά προβλήματα και του χρόνου θα αγωνιστεί στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ολοκληρώθηκε και τη θέση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, θα πάρει πιθανότατα η Ρόδος. Αναμένεται αύριο η τυπική επικύρωση του υποβιβασμού των ‘Ποντίων’ από το ΔΣ της ΕΕΠ Β’-Γ’ Εθνικής.

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ισοπαλία στο Αγρίνιο

Ισόπαλο 2-2 έληξε το φιλικό παιχνίδι του ΑΟ Κέρκυρα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ προηγήθηκε με γκολ του Ρεπερνέ στο 34’, ενώ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους ο Γκούρμα στο 59’. Τέσσερα λεπτά αργότερα με αυτογκόλ του Κολοτούρου έγινε το 2-1, ωστόσο ο Μουστόγιαννης στο 69' διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Στο 50’ αποβλήθηκε ο Πελαγίας.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Σίνισα Γκόγκιτς): Μπαμπανιώτης, Κατεμής (62’ Μπακάκης), Γκόλιας, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος (52’ Μόρετς), Δέντσας (62’ Μουμίν), Λόπες (84’ Πασάς), Μπελεβώνης (46’ Χάτζιτς), Μαρτελότο (52’ Μπαϊκαρά), Γκούρμα (72’ Μανίκας), Ζουρούδης (72’ υπό δοκιμήν Βίλαρ).

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Γκουστάβο, Κοντοδήμος, Πελαγίας, Ιωάννου, Ρεπερνέ, Σμαρτ, Κολοτούρος, Φλαβίνιο, Σίλβα, Βενέτης. Αγωνίστηκαν και οι Ψωμιάδης, Βιτουλαδίτης, Γιαννιτσανάκης.
Ο 21χρονος αμυντικός χαφ Ανδρέας Λαμπρόπουλος που έμεινε ελεύθερος από τη Λάρισα θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΟΚ. Αντίθετα άδοξο τέλος είχε η συνεργασία με τον Γιώργο Βακουφτσή που επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και λύθηκε το συμβόλαιο του.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ



ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

"Πρόγραμμα A' αγωνιστικής Κυπέλλου Ερασιτεχνών".

Ανακοινώθηκε από την ΕΠΣ Κέρκυρας το πρόγραμμα της α' αγωνιστικής του κυπέλλου ερασιτεχνών για την ποδοσφαιρική περίοδο 2009-2010, όπως διαμορφώθηκε από την κλήρωση της 29.7.2009:

1ος όμιλος
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/9
Περιβολίου 16.00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
Λευκίμμης 16.00 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ – ΟΦΑΜ
Αγ. Ματθαίου 16.00 ΣΥΝΑΡΑΔΕΣ – ΚΡΟΝΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20/9
Παξών 13.30 ΠΑΞΟΙ – ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ
Περιβολίου 16.00 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ
Χωρίς αγώνα: ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

2ος όμιλος
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/9
ΕΠΣ Κέρκυρας 16.00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ολύμπου 16.00 ΟΛΥΜΠΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ ΔΕΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20/9
ΕΠΣ Κέρκυρας 16.00 ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 96 - ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23/9
ΕΠΣ Κέρκυρας 16.00 ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ - ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/9
ΕΠΣ Κέρκυρας 16.00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΦΡΑΣ – ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ
Χωρίς αγώνα: ΒΟΛΙΔΑ

3ος όμιλος
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/9
Κοντοκαλίου 16.00 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ - ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20/9
Κοντοκαλίου 16.00 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/9
ΕΠΣ Κέρκυρας 16.00 ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ
Παλαιοκαστριτών 16.00 ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ – ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/9
Κοντοκαλίου 16.00 ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Χωρίς αγώνα: ΑΛΚΙΝΟΟΣ

4ος όμιλος
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/9
Κοντοκαλίου 16.00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΠΑΡΤΥΛΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΦΑΚΕΡΩΝ
Αυλιωτών 16.00 ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ – ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ
Θιναλίου 16.00 ΚΑΣΣΙΩΠΗ - ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ
Νυμφών 16.00 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ – ΛΥΚΟΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/9
Θιναλίου 16.00 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
Χωρίς αγώνα: ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, στους αγώνες εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπει ο Κ.Α.Π. (παράταση μισής ώρας, πέναλτις).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα στη χρήση γηπέδων θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΛΕΪ

«1ο Τουρνουά Beach Volley Ανδρών – Γυναικών» - Δήμος Αχιλλείων



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Αυγούστου το «1ο Τουρνουά Beach Volley Ανδρών – Γυναικών» στο Δήμο Αχιλλείων, στην παραλία του Άη Γόρδη, που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου.

Στους αγώνες Ανδρών, που έγιναν από τις 27 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου, συμμετείχαν 22 ομάδες απ΄ όλη την Κέρκυρα και ο τελικός, στον οποίο έπαιζαν οι αθλητές ΜΑΡΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ – ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΑΝΤΗΣ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ, έληξε με σκορ 2 – 1 υπέρ της δεύτερης ομάδας.
Στους αγώνες Γυναικών αντίστοιχα, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από τις 3 έως και τις 9 Αυγούστου, ο τελικός έληξε με σκορ 2 – 0 υπέρ της ομάδας των ΑΓΓΕΛΛΙΝΑ ΣΚΟΛΑΡΙΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ έναντι των ΣΑΝΤΡΑ ΚΑΛΟΥΔΗ – ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΑΥΡΟ.


Ο κόσμος που παρακολούθησε τους αγώνες, αλλά και οι αθλητές που συμμετείχαν σ΄ αυτούς δήλωσαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση, ενώ ο Πρόεδρος του Ο.Ν.Α.Δ.Α. Σπύρος Καρδάμης αναφερόμενος στην αθλητική αυτή διοργάνωση που για πρώτη φορά πραγματοποιείται, είπε ότι η επιτυχία της επιβάλλει στον Ο.Ν.Α.Δ.Α. τη θεσμοθέτηση του τουρνουά. O Δήμαρχος Ερωτόκριτος Καρύδης, που απένειμε τα κύπελλα στον τελικό γυναικών, με τη σειρά του δήλωσε ικανοποιημένος από την επιτυχία των αγώνων και βεβαίωσε ότι η επόμενη διοργάνωση θα είναι σαφώς καλύτερη.
Χορηγός του Beach Volley ήταν το ΒΑR SABBIA.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ


Αναμένονται ανακοινώσεις...

Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα συνεχίστηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις στο λιβάδι Ρόπα η προετοιμασία του ΑΟ Κέρκυρα, ο οποίος την Κυριακή το απόγευμα (17.45) θα δώσει το πιο δυνατό φιλικό έως τώρα, αντιμετωπίζοντας στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό.

Αυτό πρόκειται για ένα σημαντικό τεστ για τον Μπάμπη Τεννέ και τους ποδοσφαιριστές του καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεων πλησιάζει και στόχος είναι η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.


Στο μετεγγραφικό τομέα δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική εξέλιξη στη διάρκεια της ημέρας και το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στην αυριανή εκδήλωση στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο όπου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της ομάδας. Εκεί και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο Σπύρος Καλογιάννης, δεν αποκλείεται να δώσουν το παρόν ένα ή δύο νέα πρόσωπα, εκτός των ήδη αποκτηθέντων. Διάφορα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει μένουν ασχολίαστα κατά την πάγια εφετινή τακτική της ΠΑΕ, που θέλει πρώτα να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες και να πέσουν υπογραφές, πριν προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ


Καλογιάννης: «Στηρίξτε μας»…

Ο Σπύρος Καλογιάννης με την ευκαιρία της έναρξης διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας αλλά και της επίσημης παρουσίασης της ομάδας μεθαύριο Παρασκευή (21.00) στο Δημοτικό Θέατρο, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: « Η νέα χρονιά θα είναι συναρπαστική και πολύ δύσκολη λόγω του ότι αποφασίστηκαν πλέι-οφ και πλέι-άουτ με δική μου προτροπή, για ένα καλύτερο πρωτάθλημα με μεγαλύτερη αξιοπιστία. Η δική μας προσπάθεια ως ΑΟ Κέρκυρα θα είναι μεγάλη σε όλους τους τομείς. Έχουμε ξεκινήσει με τον περσινό βασικό κορμό συν την προσθήκη κάποιων ποδοσφαιριστών κι επίσης μέχρι την Παρασκευή που θα γίνει η επίσημη παρουσίαση θα ανακοινωθούν ακόμη 1-2 μεταγραφές. Συνολικά το ρόστερ θα ολοκληρωθεί με τρεις παίκτες ακόμη ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία αξιόλογη παρουσία στο νέο πρωτάθλημα. Εκτός αυτού η φετινή χρονιά έχει μεγαλύτερο οικονομικό κόστος, όχι μόνο λόγω των μεταγραφών και των εξόδων της ομάδας, αλλά παράλληλα κοιτάμε και τις συνθήκες εργασίας των ποδοσφαιριστών. Στο ΕΑΚΚ έχουμε ενημέρωση ότι θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε από τέλη Αυγούστου και ίσως κάνουμε δύο φιλικά με ομάδες της Σουπερλίγκα που θα ανακοινωθούν σύντομα. Ακόμη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα Γαζάτικα και θεωρούμε ότι από τις 25 του μήνα θα κάνουμε εκεί προπονήσεις και τέλος στον Πλάντραφο απομένει να τελειώσει η επίστρωση για να τοποθετηθεί το χόρτο και στη συνέχεια να φτιαχτούν αποδυτήρια και να μπει περίφραξη. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δένδια που έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και μας βοηθά για να φτιάξουμε αυτό το γήπεδο αφού έχει εγκριθεί το ποσό των 250.000 ευρώ για το έργο που θα ξεπεράσει τις 500.000. Επίσης η προσπάθεια θα είναι τέτοια ώστε να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα από κάθε άλλη χρονιά.
Ζητούμε λοιπόν τη βοήθεια όλης της Κέρκυρας και την πραγματική παρουσία των φιλάθλων, οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι θέλουμε αληθινή στήριξη. Κάθε παιχνίδι έχει τρία αποτελέσματα, νίκη, ισοπαλία και ήττα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίζουμε κάθε Κυριακή αλλά αυτό δεν εξαρτάται από τον Καλογιάννη ούτε από κάποιον άλλο. Μόνο από τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Η προσπάθεια μας εστιάζεται στο να έχει η ομάδα αυτή την καλύτερη πορεία. Χρειάζεται όμως υπομονή. Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στις 13 Σεπτεμβρίου και να δείξουμε την πραγματική μας εικόνα στο Βόλο. Μέχρι τότε από πλευράς διοίκησης θα υπάρξει πλήρης ανοχή απέναντι στο ποδοσφαιρικό τμήμα στο οποίο προσπαθούμε να παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανέσεις. Κάνουμε ότι μπορούμε για μία ομάδα αντάξια της ιστορίας της Κέρκυρας, μία ομάδα που έχει πολύ μεγάλο προϋπολογισμό και γι’ αυτό θέλουμε τη συμπαράσταση των πάντων. Δεν είναι μόνο ο κ. Δένδιας, χρειάζεται η συμπαράσταση και των υπολοίπων βουλευτών και του Νομάρχη και του Δημάρχου κι όλων όσων αγαπούν τον αθλητισμό. Στην προσπάθεια μας αυτή από την 1η έως την 34η αγωνιστική θέλουμε κοντά μας όλο τον φίλαθλο κόσμο της Κέρκυρας».
Στις ερωτήσεις που δέχτηκε οι κυριότερες ειδήσεις που προέκυψαν είναι:
- Για το Εθνικό Στάδιο, υπάρχει υπόσχεση από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη ότι θα γίνει δημοπράτηση τον Ιανουάριο για την εκ βάθρων ανακατασκευή του μετά τη λήξη των πλέι οφ αλλιώς ακόμη και σε περίπτωση ανόδου θα υπάρξει πρόβλημα συμμετοχής στη Σούπερλίγκα.
- Για τη διαιτησία σημείωσε ότι παρά το περσινό ανελέητο κυνηγητό, πιστεύει ότι με τις αλλαγές που έγιναν στους πίνακες θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ο ΑΟΚ θα πάρει αυτό που του αναλογεί βάσει της απόδοσης του στο γήπεδο και το πρωτάθλημα θα κριθεί στους αγωνιστικούς χώρους.
- Θα ισχύσει κι εφέτος η δωρεάν είσοδος για τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων ενώ παράλληλα ο ΑΟΚ θα κάνει ευρύτερο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία με διάφορες εκδηλώσεις.
- Για τον Σουαρέ κατατέθηκε εξώδικο στη ΦΙΦΑ και ταυτόχρονα λύθηκε το συμβόλαιο με υπαιτιότητα του ποδοσφαιριστή και με την πρόβλεψη ότι μέχρι τέλους του συμβολαίου του αν έλθει στην Ελλάδα σε άλλη ομάδα, ο ΑΟΚ θα δικαιούται αποζημίωση. Έτσι απελευθερώνεται μία θέση ξένου.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ήττα στα Γρεβενά...

Την ήττα γνώρισε σήμερα στα Γρεβενά ο ΑΟ Κέρκυρα με 1-0 σε φιλικό παιχνίδι μετά από γκολ που σημείωσε μόλις στο 4ο λεπτό ο Μπουγιώτας.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο α΄ ημίχρονο ενώ οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ βελτιώθηκαν στην επανάληψη χωρίς όμως να μπορέσουν να ισοφαρίσουν.

Πυρσός Γρεβενών (Γιάννης Μιχαλήτσος): Φιρινίδης, Στουρνάρας, Νάιντος, Κουρδάκης, Μπουτογιάννης, Μπλιθικιώτης, Σερέτης, Βελώνης, Παπουλής, Μπανούσης, Μπουγιώτας.
Στην επανάληψη έπαιξαν και οι: Χατζής, Σκιαθίτης, Δουλκερίδης, Δούμας, Γιακάκογλου, Κοσμίδης, Γεωργίου, Αλεξανδρής.

ΑΟ Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Σιαράβας, Γκουστάβο, Μπουτζίκος, Βενέτης, Πελαγίας, Μακρυδημήτρης, Φλαβίνιο, Γιαννιτσανάκης, Κοντοδήμος, Σίλβα, Βακουφτσής.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Ιωάννου, Κολοτούρος, Ρεπερνέ, Νικολόπουλος, Ψωμιάδης, Μουστόγιαννης, Βιτουλαδίτης, Μπράτος, Σμαρτ.

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα ανακοινώνει ότι: " Από την Τρίτη 18/08/2009 κυκλοφορούν τα εισιτήρια διαρκείας της περιόδου 2009-10.
Παρακαλούνται οι κάτοχοι που θέλουν να αγοράσουν νέο ή να ανανεώσουν το εισιτήριό τους στην ίδια θέση που είχαν και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, μπορούν να το προμηθευτούν από τα γραφεία της ομάδας μας στη Δ/ση : Σπ.Σαμάρα Αρ.2(Πεζόδρομος) από τις 09:00 έως τις 17:00 ή να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλ.2661046430.
Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας 2009-10 έχουν ώς εξής:
ΘΥΡΑ 2 Μεγάλη κερκίδα (προς κολυμβητήριο) 250 ευρώ.
ΘΥΡΑ 3 Μεγάλη κερκίδα ( προς τα προπύλαια) 250 ευρώ.
ΘΥΡΑ 4 Μικρή κερκίδα 170 ευρώ.
V.I.P 500, 1000, 2000 ευρώ".

Τέλος, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και ώρα 21:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση της ομάδας.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ισοπαλία με Κρανούλα

Με σκορ 2-2 τελείωσε ο σημερινός φιλικός αγώνας προετοιμασίας που έδωσε ο ΑΟ Κέρκυρα με αντίπαλο τη Δόξα Κρανούλας στα Ιωάννινα.
Η γηπεδούχος άνοιξε το σκορ στο 10΄ με γκολ που πέτυχε ο Ντίξον όμως ο ΑΟΚ στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση του και αντέδρασε άμεσα ισοφαρίζοντας στο 20΄ με τον Σίλβα σε 1-1. Στο 65΄ η Δόξα πήρε ξανά το προβάδισμα με τον Κωνσταντινίδη αλλά στο 83΄ ο Μάμαλος κέρδισε πέναλτυ το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βακουφτσής διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (2-2).
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ Α’ ημίχρονο
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ, ΜΠΟΥΤΖΙΚΟΣ, ΒΕΝΕΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ, ΜΑΚΡΥΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΡΕΠΕΡΝΕ, ΦΛΑΒΙΝΙΟ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΝΑΚΗΣ, ΣΙΛΒΑ, ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΟ.ΚΕΡΚΥΡΑ Β’ ημίχρονο
ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ, ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ, ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ, ΠΕΛΑΓΙΑΣ, ΜΥΡΙΛΛΑΣ, ΕΝΤΝΙΛΣΟΝ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΛΙΣΣΗΣ, ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ, ΦΑΙΚΑΛ(Γάλλος μέσος υπό δοκιμή).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεμούδιασμα στην Πρέβεζα…

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε φιλικό επίπεδο σημείωσε ο ΑΟ Κέρκυρα χθες σε αγώνα προετοιμασίας που επικράτησε εύκολα στην Πρέβεζα του τοπικού ΠΑΣ με 5-2.
Η διαμόρφωση του σκορ
0-1 Γιαννιτσανάκης 38’
0-2 Νικολόπουλος 40’
0-3 Μάτος 42’
1-3 Μηλιώνης 43’
1-4 Μάτος 47’
1-5 Μουστόγιαννης 60’
2-5 Σιδέρης 65’

Η ενδεκάδα του ΑΟΚ:
Α’ ημίχρονο
Σιαράβας – Γκουστάβο – Κοντοδήμος – Κολοτούρος – Βενέτης – Μακρυδημήτρης – Φλάβιο – Γιαννιτσανάκης – Μάτος - Βακουφτσής – Νικολόπουλος

Στο Β¨ ημίχρονο έπαιξαν και οι:
Ψωμιάδης – Βιτουλαδίτης – Μπουτζίκος – Ιωάννου – Πελαγίας – Ρεπερνέ – Έντνιλσον – Μουστόγιαννης – Μάμαλος – Μπράτος – Μυρίλλας – Μελίσσης

Από την Τρίτη βρίσκεται στο νησί ο ΕΝΤΝΙΛΣΟΝ (έμεινε ελεύθερος από ΟΦΗ) για διαπραγματεύσεις όσον αφορά την απόκτησή του και ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στο Β΄ ημίχρονο. Νέο φιλικό θα δώσει σήμερα ο ΑΟΚ που θα αντιμετωπίσει και πάλι εκτός έδρας(18.30) τη νεοφώτιστη στη Γ’ Εθνική, Δόξα Κρανούλας.

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009




Σήμερα, η Κέρκυρα γιορτάζει και τιμά τον πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα για το θαύμα της λύτρωσης του νησιού από τους Τούρκους, κατά την πολιορκία του 1716 που κράτησε ένα μήνα.
Χρόνια Πολλά…

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΣΤΙΒΟΣ

Οι Κερκυραίοι αθλητές – αθλήτριες συνεχίζουν τις επιτυχίες μέσα στο 2009


Διεθνείς διακρίσεις...

Στη Μαδρίτη διεξήχθη με επιτυχία το Σάββατο η 7εθνής Μεσογειακή Συνάντηση Στίβου Εφήβων – Νεανίδων με τη συμμετοχή 1 αθλητή-αθλήτριας ανά αγώνισμα από τις χώρες Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αλγερία, Μαρόκο, Τουρκία και Ελλάδα.

Μία διεθνής διοργάνωση, που δίνει σαφώς ευκαιρίες για αγωνιστικές εμπειρίες στις μικρές κατηγορίες των μεσογειακών χωρών και που φέτος σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν εμφανώς αναβαθμισμένη με την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Με την Εθνική μας ομάδα αγωνίστηκαν στις νεάνιδες η Λορέλα Μάνου(Κερκυραϊκός) στο επί κοντώ όπου με 3.90μ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ενώ στους έφηβους στο ίδιο αγώνισμα ο Γιάννης Κότσης(Κερκυραϊκός) με νέα ατομική επίδοση 4,90μ κατέλαβε την τρίτη θέση.
Στη γενική βαθμολογία η χώρα μας κατέλαβε την 4η θέση με πρώτη την Ιταλία, 2η την Ισπανία, 3η την Γαλλία, ενώ 5η κατετάγη η Τουρκία, 6ο το Μαρόκο και 7η η Αλγερία.
Αγωνιστικά, οι αθλητές και αθλήτριες τα πήγαν πολύ καλά και ειδικά οι νεάνιδες εντυπωσίασαν, δείχνοντας ότι το μέλλον τους ανήκει.
Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός της Μάνου, κατέκτησαν ακόμη 3 πρώτες θέσεις με τις Παναγιώτα Τσινοπούλου στα 5.000μ βάδην, Χάιδω Αλεξούλη στο μήκος, και Χριστίνα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία.
Οι υποχρεώσεις των εφήβων – νεανίδων δεν ολοκληρώνονται εδώ, αφού αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε και το Βαλκανικό πρωτάθλημα της κατηγορίας στο Σχηματάρι.

Επίσης στην Άγκυρα της Τουρκίας διεξήχθη το Σάββατο η Βαλκανική συνάντηση Παίδων – Κορασίδων με τη συμμετοχή τριών Κερκυραίων αθλητών με την Ελληνική ομάδα.
Συγκεκριμένα, η Λουκία Δεληφώτη (ΓΣ Θιναλίων) ήταν 3η στο μήκος με 5.78μ, ο Ευάγγελος Μαρτζούκος(Κερκυραϊκός) 4ος στα 2000μ στιπλ με χρόνο 6.29.30 και η Ναταλία Νικοπούλου (Κερκυραϊκός) 6η στο ύψος με 1.55μ .

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ



ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρώτη νίκη…

Ο ΑΟ Κέρκυρα αποδίδοντας εξαιρετικά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο επικράτησε το απόγευμα στην Πτολεμαίδα με 3-0 του Εορδαϊκού, δείχνοντας ότι μετά από 25 ημέρες προετοιμασίας, αρχίζει να βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο η δουλειά των προπονήσεων.
Επίσης μετά την ήττα με 2-1 από τον Ηλυσιακό και το ισόπαλο 1-1 με τον Αλμωπό Αριδαίας, έστω και σε φιλικό επίπεδο ήταν απαραίτητη μία νίκη, για να πάρει μπροστά η ομάδα και στον ψυχολογικό τομέα. Δύο γκολ σημείωσε ο Γιαννιτσανάκης (20’ , 35’) ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ιωάννου στο 40’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Η σύνθεση που ξεκίνησε το παιχνίδι ο Μπάμπης Τεννές ήταν:
Ψωμιάδης, Κολοτούρος, Μπουτζίκος, Ιωάννου, Πελαγίας, Μακρυδημήτρης, Ρεπερνέ, Μουστόγιαννης, Βακουφτσής, Νικολόπουλος, Γιαννιτσανάκης.
Στην επανάληψη έπαιξαν και οι: Σιαράβας, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Σίλβα, Μάμαλος, Μυρίλλας, Μπράτος, Μελίσσης ενώ δε χρησιμοποιήθηκαν οι Φλαβίνιο και Αποστολίδης για προληπτικούς λόγους.
Επόμενο φιλικό την Πέμπτη 13 Αυγούστου(18.30) εκτός έδρας με τη Δόξα Κρανούλας.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ




ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

Φιλικό με Εορδαϊκό...

Πρωινή μόνο προπόνηση περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα του ΑΟ Κέρκυρα καθώς αύριο η αποστολή αναχωρεί στις 10.30πμ με προορισμό την Πτολεμαίδα όπου θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση τον τοπικό Εορδαϊκό.
Πρόκειται για ακόμη ένα σημαντικό τεστ στο οποίο ο Μπάμπης Τεννές θέλει να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του και φυσικά να δει εντός αγωνιστικού χώρου σε ποιο βαθμό η θεωρία μετατρέπεται σε πράξη όσον αφορά στην τακτική και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στη διάθεση του θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές εκτός των Βενέτη, Βιτουλαδίτη και Σμαρτ που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα με τραυματισμούς. Συγκεκριμένα την αποστολή απαρτίζουν οι: Αποστολίδης, Μπουτζίκος, Ιωάννου, Κοντοδήμος, Μουστόγιαννης, Ρεπερνέ, Γιαννιτσανάκης, Φλάβιο, Βακουφτσής, Κολοτούρος, Μπράτος, Νικολόπουλος, Μυρίλλας, Πελαγίας, Ψωμιάδης, Σιαράβας, Γκουστάβο, Μακρυδημήτρης, Μάμαλος και Σίλβα.
Ο αγώνας θα αρχίσει στις 17.45μμ και η ομάδα μετά τη λήξη του θα επιστρέψει στη βάση της. Το επόμενο φιλικό του ΑΟΚ είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 12 Αυγούστου με τη Βολίδα Αχιλλείων.
Τέλος για την κλήρωση του Κυπέλλου δεν έγινε κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο αφού όλο το βάρος της προσπάθειας θα πέσει στο πρωτάθλημα και στη διεκδίκηση της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ



Κύπελλο HOL: Κλήρωση των φάσεων 1-4

Διενεργήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Ελληνικό η κλήρωση για τις τέσσερις πρώτες φάσεις του Κυπέλλου Hellas OnLine περιόδου 2009-2010. Ο ΑΟ Κέρκυρα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον νικητή της αναμέτρησης Βισαλτιακός Νιγρίτας – Κεραυνός Κερατέας κι αν προκριθεί θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο σε νοκ άουτ παιχνίδι στο πλαίσιο της 4ης φάσης.

Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν:
1η ΦΑΣΗ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ 22-23/8/2009
1 Ασπρόπυργος - Αίας Σαλαμίνας
2 ΠΑΟ Ν. Επιβατών – Παναιγιάλειος
3 Μακεδονικός - Εθνικός Φιλιππιάδας
4 Φωστήρας – Ατσαλένιος
5 Εορδαϊκός – Κοζάνη
6 Αν. Γιαννιτσών – Χαϊδάρι
7 Πλατανιάς - Νίκη Βόλου
8 Ρόδος – Κόρινθος
9 Φωκικός - Οδυσσέας Αν. Σερρών
10 Βισαλτιακός - Κεραυνός Κερατέας
11 Σαρωνικός - Θερμαϊκός
12 Παναργειακός - Βύζας Μεγάρων
13 Δόξα Κρανούλας - Ζάκυνθος
14 Πυρσός Γρεβενών - Καλλιθέα
15 Παναχαϊκή - Ολ. Χερσονήσου
16 Αν. Επανωμής - ΠΑΟ Ρουφ
17 Βέροια - Αγία Παρασκευή
18 Τρίκαλα – Καστοριά

2η ΦΑΣΗ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ 2/9/2009
19 Νικητής 1 - Διαγόρας
20 Νικητής 2 - Ηλιούπολη
21 Νικητής 3 - Πανσερραϊκός
22 Νικητής 4 - Εθνικός Αστέρας
23 Νικητής 5 - Δόξα Δράμας
24 Νικητής 6 - ΟΦΗ
25 Νικητής 7 - Θρασύβουλος
26 Νικητής 8 - Καλαμάτα
27 Νικητής 9 - Αγροτικός Αστέρας
28 Νικητής 10 – ΑΟ Κέρκυρα
29 Νικητής 11 - Εθνικός Πειραιά
30 Νικητής 12 - Ολυμπιακός Βόλου
31 Νικητής 13 - Ιωνικός
32 Νικητής 14 – Απ. Καλαμαριάς
33 Νικητής 15 - Ηλυσιακός
34 Νικητής 16 - Πιερικός
35 Νικητής 17 - Παναιτωλικός
36 Νικητής 18 – Αν. Καρδίτσας

3η ΦΑΣΗ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ 23/9/2009
37 Νικητής 19 - Νικητής 22
38 Νικητής 20 - Νικητής 25

4η ΦΑΣΗ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ 28/10/2009
39 Νικητής 21 – Ολυμπιακός
40 Νικητής 23 – Παναθηναϊκός
41 Νικητής 24 - ΠΑΟΚ
42 Νικητής 26 - ΠΑΣ Γιάννινα
43 Νικητής 27 - Καβάλα
44 Νικητής 28 - Ατρόμητος
45 Νικητής 29 - SKODA Ξάνθη
46 Νικητής 30 - Λάρισα
47 Νικητής 31 - Λεβαδειακός
48 Νικητής 32 - Πανθρακικός
49 Νικητής 33 - Αστέρας Τρίπολης
50 Νικητής 34 - Εργοτέλης
51 Νικητής 35 - Πανιώνιος
52 Νικητής 36 - Ηρακλής
53 Νικητής 37 - Άρης
54 Νικητής 38 - ΑΕΚ

ΣΤΙΒΟΣ

ΚΓΣ: Τέσσερις αθλητές και αθλήτριες αγωνίζονται αύριο με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα


Τροφοδοτεί τις Εθνικές ομάδες…

Στη Μαδρίτη βρίσκεται η αποστολή της εθνικής ομάδας στίβου εφήβων – νεανίδων η οποία θα συμμετάσχει στην 7εθνή Μεσογειακή συνάντηση της κατηγορίας που θα διεξαχθεί αύριο στην ισπανική πρωτεύουσα.

Το κορυφαίο δίδυμο της χώρας μας στο άλμα επί κοντώ σε αυτές τις κατηγορίες, είναι αμιγώς Κερκυραϊκό και το απαρτίζουν ο Γιάννης Κότσης και η Λορέλα Μάνου, που θα αγωνιστούν με τα ‘γαλανόλευκα’, επιχειρώντας να φτάσουν σε ακόμη μία διάκριση. Στη Μεσογειακή Συνάντηση εφήβων-νεανίδων μετέχουν με έναν αθλητή-τρια ανά αγώνισμα οι χώρες Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αλγερία, Τυνησία, Τουρκία και Ελλάδα.
Η Συνάντηση διεξάγεται από το 2003 και είναι η πρώτη φορά στην οποία μετέχει η χώρα μας, όπως και η Τουρκία, ενώ το Μαρόκο για δεύτερη φορά και η Ιταλία από το 2005. Οι προηγούμενες έχουν γίνει μέχρι τώρα: 2003 Αλμερία, 2004 Αλγέρι, 2005 Μασσαλία, 2006 Τύνιδα, 2007 Φλωρεντία και 2008 Ραμπάτ.

Επίσης αύριο στην Άγκυρα της Τουρκίας θα διεξαχθεί η Βαλκανική συνάντηση Παίδων-Κορασίδων με τον Κερκυραϊκό να έχει και εδώ διπλή εκπροσώπηση στην Εθνική ομάδα. Συγκεκριμένα, η Ναταλία Νικοπούλου θα αγωνιστεί στο άλμα σε ύψος και ο Ευάγγελος Μαρτζούκος στα 2000μ στιπλ.

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ


Αφοσιωμένοι στη δουλειά…

Με αμείωτη ένταση κύλησε η σημερινή ημέρα, με τους ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κέρκυρα να συνεχίζουν την προετοιμασία με προπονήσεις στο ειδυλλιακό τοπίο των εγκαταστάσεων στο λιβάδι Ρόπα.

Κάτω από απόλυτη ησυχία, μπορούν να δουλέψουν απερίσπαστοι σε ένα γήπεδο χαλί και να αφομοιώσουν όσο το δυνατόν γίνεται πιο γρήγορα τις οδηγίες του Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος στο μεθαυριανό φιλικό με τον Εορδαϊκό(17.45) θα έχει άλλη μία ευκαιρία να κάνει αρκετές δοκιμές. Αύριο μετά την πρωινή προπόνηση θα ανακοινωθεί η αποστολή για το παιχνίδι της Πτολεμαίδας που θα αναχωρήσει το Σάββατο στις 10.30πμ.
Σήμερα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα οι Αποστολίδης, Βενέτης, Σμαρτ, Βιτουλαδίτης, Μάμαλος, Βλάχος και Μελίσσης. Το πρόγραμμα εκτός των ασκήσεων με τον γυμναστή Κωνσταντίνο Κόλλια, περιλάμβανε και μίνι δίτερμα δύο ομάδων, αποτελούμενη η καθεμία από 9 ποδοσφαιριστές, με κοινό τερματοφύλακα τον Σιαράβα.


Όσον αφορά στο μετεγγραφικό τομέα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την απόκτηση ενός τουλάχιστον ποδοσφαιριστή αφού ως γνωστό ο ΑΟΚ προσανατολίζεται στην προσθήκη δύο ακόμη παικτών για να ολοκληρώσει το ρόστερ. Την ίδια ώρα θολό παραμένει το τοπίο με την υπόθεση του Σουαρέ που παραμένει άφαντος και κανείς δεν ξέρει τι τελικά θα συμβεί. Η διοίκηση δείχνει διατεθειμένη να περιμένει λίγο ακόμη, ελπίζοντας ότι ο μέσος από τη Γουϊνέα θα επιστρέψει...
Τέλος το ενδιαφέρον αύριο στρέφεται στην κλήρωση των φάσεων 1-4 του Κυπέλλου Hellas OnLine περιόδου 2009-2010 που θα γίνει στις 11:00 στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Ελληνικό. Οι ομάδες της Β’ Εθνικής μπαίνουν στη διοργάνωση από το δεύτερο γύρο.