Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Κερκυραϊκή ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών,
4-3 τον Ασπρόπυργο στον τελικό



Βολίδα …και πάσης Ελλάδας !!!

Ανεπανάληπτος θρίαμβος για τη Βολίδα που νίκησε με 4-3 τον Ασπρόπυργο στον τελικό και κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, γράφοντας με ‘χρυσά γράμματα ΄ το όνομα της στην ιστορία του θεσμού.

Το παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου ήταν συγκλονιστικό κι έσπασαν στην κυριολεξία καρδιές με τη Βολίδα να προηγείται με τη συμπλήρωση του 1ου λεπτού με το Σπύρο Σπίνουλα όμως ο Φώσκολος ισοφάρισε στο 26’. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Πελάης έδωσε ξανά το προβάδισμα στη Βολίδα ενώ με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Πετρόγιαννης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 3-1. Ο Φώσκολος μείωσε στο 55’, για να έλθει ο έμπειρος Προβίδας να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 88’. Στο αμέσως επόμενο όμως λεπτό ο Σπύρος Σπίνουλας ανατράπηκε από τον Κούλε και ο Σταμάτης Σπίνουλας ήταν εύστοχος στο πέναλτυ που καταλόγισε ο Στυλιαράς(Αιτ/νίας) διαμορφώνοντας το τελικό 4-3. Το τελευταίο σφύριγμα όπως ήταν φυσικό βρήκε παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και τους περισσότερους από 500 φίλους της Κερκυραϊκής ομάδας να γίνονται ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας την κορυφαία στιγμή στη ιστορία της Βολίδας.

Οι « ήρωες » της ΒΟΛΙΔΑΣ: Αβραμιώτης, Νικολόπουλος (69' Μεσημέρης), Σκολαρίκης Κ., Πετρόγιαννης, Δούσης, Σκολαρίκης Γ., Σπίνουλας Στ., Μαθιουδάκης (53' Ευθυμίου), Μπολάνο (77' Σκολαρίκης Π.), Σπίνουλας Σπ., Πελάης
Στον πάγκο ήταν και οι: Σπίνουλας Ν., Πάγκαλης, Βασιλάκης, Στρατηγός
Συγχαρητήρια, παιδιά !!!

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πανέτοιμη η Βολίδα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών



Η κορυφαία πρόκληση !

Τα ψέματα τελείωσαν. Έφθασε η πιο σημαντική ημέρα στην ιστορία της Βολίδας, η οποία θα αντιμετωπίσει αύριο το απόγευμα (16.30) στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών τον Ασπρόπυργο στο Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου.

Το κλίμα στην ομάδα του Δήμου Αχιλλείων είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιώδες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ρομπέρτο Μπολάνο και οι παίκτες του έχουν παρασυρθεί από την απόλυτα φυσιολογική ευφορία που διακατέχει όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά τους. Υπάρχει πλήρης επίγνωση των δυσκολιών που παρουσιάζει η αναμέτρηση, μιας και ο αντίπαλος εκτός του ότι εξασφάλισε σχετικά άνετα την άνοδο στη Γ’ Εθνική, έχει μπάτζετ που πλησιάζει το 1 εκατομμύριο ευρώ και ποδοσφαιριστές με πολύχρονη θητεία στις επαγγελματικές κατηγορίες. Όμως η πεποίθηση είναι ότι η Βολίδα μετά την αξιοθαύμαστη πορεία της στο πρωτάθλημα μπορεί να σφραγίσει το κλείσιμο της χρονιάς με έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο.

Η αποστολή αναχώρησε το μεσημέρι (14.30), έχοντας σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο στο πλευρό της και θα διανυκτερεύσει στη Ναύπακτο. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν ενώ στην προσπάθεια κατάκτησης του βαρύτιμου τροπαίου θα έχει τη συνδρομή περίπου 300 φίλων της που θα ταξιδέψουν στην «Ιερή Πόλη» του Μεσολογγίου, ελπίζοντας ότι τα ξημερώματα της Κυριακής θα επιστρέψουν στο νησί, συνοδεύοντας την …κούπα!

Να σημειωθεί ότι στον τελικό έφθασε την περίοδο 1991-92 ο ΑΟ Κέρκυρα που όμως δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης ενώ επίσης καμία ομάδα της Δυτικής Ελλάδας δεν έχει στεφθεί Κυπελλούχος Ερασιτεχνών.
Διαιτητής της σπουδαίας αναμέτρησης ορίστηκε ο Στυλιαράς με βοηθούς τους Κωσταρά – Ασημάκη και 4ο τον Κωνσταντίνου, όλοι του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η διοργάνωση


Ως το 1971 όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες συμμετείχαν στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος. Όμως, με την σταδιακή ανάπτυξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου το χάσμα μεταξύ επαγγελματικών και ερασιτεχνικών συλλόγων έγινε πολύ μεγάλο. Έτσι τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν είχαν σοβαρές πιθανότητες να διακριθούν. Γι’ αυτό η Ε.Π.Ο. αποφάσισε να καθιερώσει έναν ξεχωριστό θεσμό Κυπέλλου αποκλειστικά για ερασιτεχνικές ομάδες.

Η διοργάνωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών διεξάγεται ως εξής. Αρχικά, η κάθε τοπική ένωση αναδεικνύει τον δικό της κυπελλούχο μεταξύ των συλλόγων του τοπικού πρωταθλήματος, των συλλόγων Δ΄ Εθνικής και των ερασιτεχνικών ομάδων των επαγγελματικών συλλόγων Α΄, Β΄ και Γ΄ Εθνικής. Στη συνέχεια οι κυπελλούχοι των ενώσεων όλης της χώρας διεκδικούν το Κύπελλο Ελλάδος Ερασιτεχνών. Ο τελικός γίνεται σε ουδέτερο γήπεδο.

Ο θεσμός έχει αρκετή επιτυχία, αφού δίνει την ευκαιρία στα μικρά σωματεία να επιτύχουν μια πανελλήνια διάκριση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο δυο ομάδες έχουν καταφέρει να πάρουν το Κύπελλο δύο φορές: οι ερασιτέχνες του Παναθηναϊκού και ο Αιολικός Μυτιλήνης. Τα υπόλοιπα κύπελλα έχουν κατακτήσει 32 διαφορετικά σωματεία από όλη την Ελλάδα.







Τελικοί Κυπέλλου Ερασιτεχνών
1971-72 Φοίβος Κρεμαστής Ρόδου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-2
1972-73 Δάφνη Ερυθρών – ΑΠΣ Πάτραι 1-1 (6-5 πεν.)
1973-74 Ολυμπιακός Λουτρακίου – ΠΑΟ Κορυφής Βέροιας 3-0
1974-75 ΠΑΟΚ (ερασιτέχνες) - ΑΟ Ρεθύμνου 5-2
1975-76 Νίκη Βόλου – ΠAΟ Ρουφ 2-1
1976-77 AΟ Καρδίτσας – Ανθούπολη Λάρισας 2-0
1977-78 Πανασπροπυργιακός – Δόξα Μεγαλόπολης 1-0
1978-79 ΑΠΟ Χίος – Πανδραμαϊκός 3-3 (8-7 πεν.)
1979-80 ΑΕ Διδυμοτείχου – ΑΟ Νεάπολης Πειραιά 1-0
1980-81 Αναγέννηση Καρδίτσας – Πανηλειακός 1-0
1981-82 Αιολικός Μυτιλήνης – Πανδραμαϊκός 2-0 αα
1982-83 Εργοτέλης – Αναγέννηση Άρτας 2-0
1983-84 Νίκη Διοικητηρίου Θεσ. - Ατσαλένιος Ηρακλείου 1-1 (4-2 πεν.)
1984-85 Άρης Θεσ. (ερασιτέχνες) – Όμηρος Νεοχωρίου 4-1
1985-86 Πανδραμαϊκός – ΑΠΣ Πάτραι 1-1 (4-2 πεν.)
1986-87 Αίας Γαστούνης – ΠΑΣ Γιάννινα (ερασιτέχνες) 2-1
1987-88 Μ. Αλέξανδρος Ορφανίου Καβάλας – Φοίβος Κρεμαστής Ρόδου 1-0
1988-89 Αναγέννηση Γιαννιτσών – ΕΓΟ Ηρακλείου Κρήτης 5-0
1989-90 Σπάρτακος Θεσσαλονίκης – Αγ. Νικόλαος Κρήτης 2-2 (6-5 πεν.)
1990-91 Πέλοπας Κιάτου – ΑΟ Θήβα 3-3 (3-1 πεν.)
1991-92 Ασπίδα Ξάνθης - ΑΟ Κέρκυρα 0-0 (3-1 πεν.)
1992-93 Κοζάνη – Καλαμπάκι Δράμας 1-1 (7-6 πεν.)
1993-94 Παναθηναϊκός (ερασιτέχνες) – Ερμής Ερμιόνης 2-0
1994-95 Παναθηναϊκός (ερασιτέχνες) – Ηρακλής Θεσ. (ερασιτέχνες) 2-1
1995-96 Εθνικός Κατερίνης – Ηρακλής Λάρισας 2-1
1996-97 Ιωνία Χανίων – ΑΕ Ποντίων Κομοτηνής 1-0
1997-98 Ακράτητος Άνω Λιοσίων – Κιλκισιακός 3-1
1998-99 Χαλκηδόνα Νήαρ Ήστ – Ολυμπιακός Χερσονήσου 3-2
1999-2000 ΠΑΝΟ Μαλλίων – Κοζάνη 2-1
2000-01 Θρασύβουλος Φυλής – Ποσειδώνας Ν. Πόρων ;
2001-02 Αιολικός Μυτιλήνης – Αλμωπός Αριδαίας 4-2
2002-03 Βέροια – ΠΑΣ Πρέβεζα 2-1
2003-04 Χαϊδάρι – Αιολικός Μυτιλήνης 3-0
2004-05 Κεραυνός Κερατέας – Ορφέας Σουρωτής 3-0
2005-06 Δεν διεξήχθη
2006-07 Δόξα Μεγαλόπολης – Κιλκισιακός 1-0
2007-08 Παναργειακός - Νίκη Πολυγύρου 3-0 (παράταση)

ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – MASTERS FINAL» - ΙΣΣΟΣ 30/31 – 5



Η γιορτή αρχίζει…

Στη μάχη του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος συλλόγων Beach Handball ρίχνονται αύριο από τις 10 το πρωί οι 16 καλύτερες ομάδες (8 ανδρικές – 8 γυναικείες) της ‘γηραιάς ηπείρου’, μία διοργάνωση που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην πανέμορφη παραλία Ίσσος Χλομού του Δήμου Μελιτειέων.

Με προπονήσεις στα δύο διαμορφωμένα γήπεδα και με συναντήσεις μεταξύ παραγόντων , προπονητών και αθλητών από διαφορετικά Ευρωπαϊκά κράτη, συνεχίστηκε αμείωτη η δραστηριότητα ενώ από πλευράς των διοργανωτών λύνονται οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου με το σφύριγμα της έναρξης των αγώνων να είναι όλα έτοιμα.


Αναλυτικά οι συμμετοχές:

ΑΝΔΡΕΣ:
* ΑΧΑ Μπίτςσταρς Μπούνταπεστ - Ουγγαρία (AXA Beachstars Budapest)
* Μπαλομάνο Πλάγια Μπαρμπάτε - Ισπανία (Balomano Playa Barbate)
* Ντετόνο Ζάγκρεμπ - Κροατία (Detono Zagreb)
* Μέγκα Σπορτ ΟΜCJ - Πορτογαλία (MEGA SPORT/OMCJ)
* Φρουντ ντερ Σόνν - Γερμανία (Freunde der Sonne)
* Λετενί Μπιτς Χάντμπολ Τιμ - Ουγγαρία (Letenye Beach Handball Team)
* ΤSHV Κάμελοτ - Ολλανδία (TSHV Camelot)
* Μεταλλοπλαστική Αριστοτέλης - Ελλάδα

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
* Γιουρόνικς Ναγκιατάντ - Ουγγαρία (EURONICS NAGYATAD)
* Βίπρεν Κάντιθ - Ισπανία (Vipren Cadiz)
* Φλάϊνγκ Κανγκαρούς - Γερμανία (Flying Kangaroos)
* Πρόμιλκι -Τσεχία (Promilky)
* Πλάγιαντετ- Ελβετία (Playadettes)
* Ντετόνο Ζάγκρεμπ - Κροατία (Detono Zagreb)
* Μπιτς Γκερλς - Ουγγαρία (Beach Girls)
* Avant Garde - Ελλάδα


Παράλληλα ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια - σχολές προπονητών, κριτών και παρατηρητών της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας το οποίο παρακολουθούν οι 44 προτεινόμενοι από τις Εθνικής ομοσπονδίες!
Δίδαξε η ελίτ του παγκόσμιου Beach handball. Ο Ιταλός Marco Trespidi, ο Νορβηγός Ole Jorstad, ο Σέρβος Sasa Kuburovic, Λέκτορες της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας καθώς και τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής κ. Γιώργος Μπεμπέτσος, Peter Frosche και Helmut Horltisch.


Αξίζει να αναφερθεί πως όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν μέσα από το διαδίκτυο, στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://www.meliticup.gr/), ενώ ζωντανά θα μεταδοθούν από το «Κερκυραϊκό κανάλι» οι αγώνες και του Σαββάτου και της Κυριακής μεταξύ 5 και 7 το απόγευμα, το δε «σήμα» δορυφορικά θα φθάσει σε κανάλια του εξωτερικού που ήδη έχουν εξασφαλίσει από τους διοργανωτές δωρεάν του κωδικούς! Φυσικά θα υπάρχει τακτική ενημέρωση της ιστοσελίδας, όσον αφορά τα αποτελέσματα καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Πρωταγωνιστές οι Κερκυραίοι κυβερνήτες στην απονομή Ranking List Ανοικτής Θάλασσας.


Βραβεύθηκαν οι καλύτεροι...

Στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαίου η απονομή των επάθλων ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας για σκάφη τα οποία συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους αγώνες ανοικτής θάλασσας την αγωνιστική περίοδο 2008.

Στη κατάμεστη αίθουσα του Ν.Ο.Ε. και μέσα σε εορταστικό κλίμα παρουσία πολλών παραγόντων και διακεκριμένων ιστιοπλόων από όλη την Ελλάδα, βραβεύτηκαν τα 3 πρώτα σκάφη σε δύο κατηγορίες για κάθε μια από τις δέκα περιφέρειες στην οποία είναι χωρισμένη αγωνιστικά η Ελλάδα.

Στη περιφέρεια Ιονίου στην οποία ανήκει φυσικά και η Κέρκυρα στην κατηγορία ORCi η οποία χαρακτηρίζει τα αγωνιστικά σκάφη, πρώτο σκάφος αναδείχτηκε το TAZMANIA DEVIL με κυβερνήτη τον Σπύρο Ασπιώτη του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ακολούθησαν, δεύτερο το σκάφος GLAFKI II με κυβερνήτη τον Ιωάννη Χειρδάρη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας και τρίτο το σκάφος LIGO-LIGO με κυβερνήτες τους Μπουρλογιάννη, Σπίνουλα και Λιντοβόη.

(Φωτο: ο Σπύρος Ασπιώτης παραλαμβάνει το κύπελλο από τον Γιώργο Ανδρεάδη, μέλος της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας I.S.A.F.)

Στη κατηγορία Club, στην οποία ανήκουν τα σκάφη με λιγότερο αγωνιστικό χαρακτήρα, διακρίθηκαν κατά σειρά το σκάφος ARION με κυβερνήτη τον Σωτήρη Βλάχο του Ι.Ο.Κ. , το σκάφος ANAMA με κυβερνήτες τους Λορεντζάτο και Μαρκέτο του Ναυτικού Ομίλου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης και τέλος το σκάφος ANNELIES με κυβερνήτη τον Tove Anita Getz του Ι.Ο.Κ.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Κερκυραίος σέντερ του Άρη κλήθηκε στην προετοιμασία ενόψει Μεσογειακών Αγώνων



Στην Εθνική Ανδρών ο Σκορδίλης !

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημέρωσε ότι ο Κερκυραίος νεαρός σέντερ του Άρη, Γάϊος Σκορδίλης πρέπει να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για τους «16ους Μεσογειακούς Αγώνες 2009» που θα διεξαχθούν στην Πεσκάρα της Ιταλίας από τις 26 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου.

Η κλήση έφτασε το πρωί στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης κι ασφαλώς αποτελεί την κορυφαία επιβράβευση των προσπαθειών του 22χρονου μπασκετμπολίστα ο οποίος θα πρέπει να βρίσκεται την Παρασκευή (5/6) και ώρα 09:30 στο βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, για την πρώτη συγκέντρωση των διεθνών.

Ο ύψους 2,08 σέντερ, γεννήθηκε στις 6/12/1987 κι έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Φαίακα (2002-03), για να μεταπηδήσει στη συνέχεια στον Ηρακλή (2003-04) όπου παρέμεινε ενάμιση χρόνο. Στις αρχές του 2005 εντάχθηκε στο δυναμικό του Άρη ενώ έχει φορέσει ήδη τη φανέλα της Εθνικής Εφήβων και της Εθνικής Νέων/Ανδρών.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς ορίστηκε να διευθύνει ο διεθνής Κερκυραίος ρέφερι



Ο Κάκος στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟ...

Λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, που όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι, ο Tάσος Κάκος ορίστηκε να διευθύνει το καθοριστικότερο παιχνίδι των πλέι – οφ με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει ως γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, στην αυλαία της ποδοσφαιρικής σεζόν για τη Σούπερ Λίγκα.

Η έκβαση του αγώνα της Κυριακής (21.15- novasports1) θα κρίνει και το ποια από τις δύο ομάδες θα κΠλήρης  στοίχισηατακτήσει τη 2η θέση στην τελική κατάταξη, πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό που αυτομάτως σημαίνει συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League, με φόντο την πρόκριση στους ‘χρυσοφόρους’ ομίλους.
Ο Κάκος μέχρι τώρα έχει σφυρίξει στα πλέι οφ στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό(0-1) αλλά και εκείνο της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ(3-1). Βοηθοί του θα είναι οι Ακρίβος και Ιωσηφόγλου του συνδέσμου Αθήνας και 4ος ο Σταθόπουλος (Αχαΐας).

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τα νεαρά δελφίνια του Ναυσίθοου στο «8ο Κύπελλο Ολυμπιάδας 2009» στα Γιάννινα



Από τη θεωρία, στην πράξη

Ο Ναυσίθοος συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε εδώ και μερικά χρόνια συμμετέχει για μία ακόμη φορά σε κολυμβητικούς αγώνες για παιδιά από 5 έως 9 ετών.

Τα μικρά δελφίνια θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν όσο καλύτερα μπορούν όσα έμαθαν στα μαθήματα των ακαδημιών του συλλόγου, να διασκεδάσουν, αλλά και να μπουν στο πνεύμα της αγωνιστικής κολύμβησης. Δεν υπάρχουν βέβαια αγωνιστικές απαιτήσεις για επιδόσεις σε αυτές τις ηλικίες, αντίθετα μάλιστα στόχος των προπονητών τους (Σούλου - Βαρσάκης) είναι η απόκτηση αυτοπεποίθησης , εμπιστοσύνης στις ικανότητές τους και η προσωπική ευχαρίστηση.
Η αποστολή με τους 24 μικρούς κολυμβητές θα αναχωρήσει μεθαύριο για τα Γιάννινα όπου και θα διεξαχθεί το «8ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ 2009» και σε αυτή συμμετέχουν:

ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (2001) 50 ελεύθερο
ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ (2001) 50 πρόσθιο
ΓΟΥΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (2001) 50 ελεύθερο
ΔΟΥΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (2000) 25 ύπτιο
ΝΑΣΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (2000) 50 ελεύθερο
ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ ΜΑΡΙΑΝΗ (2000) 25 ύπτιο
ΜΠΑΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (2000) 50 ελεύθερο – 100 πρόσθιο
ΣΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (2000) 50 ελεύθερο
ΜΟΥΧΛΙΑΝΙΤΗ ΚΩΝ/ΝΑ (2000) 50 ελεύθερο – 100 πρόσθιο
ΚΑΠΕΛΛΟΥ ΚΕΛΥ (2001) 50 ύπτιο
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (2000) 25 ύπτιο
ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (2001) 25 ύπτιο
ΓΑΡΥΦΑΛΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ (2001) 25 ύπτιο
ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΓΝΗ (2000) 50 πρόσθιο
ΑΛΑΜΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (2000) 25 ελεύθερο
ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΕΛΕΟΝΩΡΑ (2000) 50 ύπτιο
ΓΚΙΝΗ ΙΩΑΝΝΑ (2000) 25 ύπτιο
ΣΔΟΝΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ (2001) 25 ελεύθερο
ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΤΖΕΛΟΣ (2000) 25 ελεύθερο
ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (2000) 25 ελεύθερο
ΤΣΟΥΚΑΣ ΣΩΝ (2002) 25 ελεύθερο
ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΛΥΔΙΑ (2003) 25 ύπτιο
ΜΠΟΤΣΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ (2000) 25 ελεύθερο
ΝΑΟΣ ΘΩΜΑΣ (2002) 25 ύπτιο

Συνοδοί-Προπονητές θα είναι η Όλγα Σούλου και ο Κώστας Τόμπρος.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – MASTERS FINAL» - ΙΣΣΟΣ 30/31 – 5




Πανέτοιμοι για την πρεμιέρα!

Με την άφιξη και των τελευταίων ομάδων έκλεισε ο κύκλος της υποδοχής για τους διοργανωτές. Υποδοχής που έτυχε των θετικών σχολίων όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο "Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Beach handball – Masters Final" που θα διεξαχθεί στην παραλία Ίσσος Χλομού του Δήμου Μελιτειέων το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μάη.
Σημαντική πρόοδος υπάρχει και στις τελευταίες λεπτομέρειες του τομέα υποδομών (κερκίδες- διάδρομοι, καμπίνες, γραμματείες, περίπτερα, βρέξιμο άμμου, internet, χώροι στάθμευσης)


Όσον αφορά την προβολή του γεγονότος , 8 ραδιοφωνικοί σταθμοί και οι 2 τηλεοπτικοί του νησιού, σε τακτικά χρονικά σημεία προβάλλουν τα αντίστοιχα σποτς. Συγχρόνως σε κεντρικά σημεία του νησιού υπάρχουν αεροπανό και δεκάδες γιγαντοαφίσες. Εκδόθηκαν 8000 flyers και 5.000 μπροσούρες εικοσασέλιδες, που καλύπτουν πλήρως την ενημέρωση του κοινού για τις ομάδες που συμμετέχουν, για το αγωνιστικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα των σεμιναρίων , αλλά και μια παρουσίαση εκλαϊκευμένη των κανονισμών του αθλήματος!
Σχεδόν όλες οι ομάδες δήλωσαν συμμετοχή σε πρόγραμμα προπονήσεων , ενώ την Παρασκευή 29 Μάη στις 19.00 στο κεντρικό ξενοδοχείο που εδρεύει η επιτροπή αγώνων θα διεξαχθεί η προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων
Εκτός του αγωνιστικού προγράμματος η επιτροπή ετοιμάζει και το μεγάλο πάρτυ, στο οποίο ο Δήμαρχος Μελιτειέων και ψυχή της διοργάνωσης κ. Λειβαδιώτης, έχει καλέσει όλους του συμμετέχοντες, καθώς και τις αρχές του τόπου τις οποίες θα τιμήσει για την συνεισφορά τους στη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Θα τιμηθούν επίσης όλοι οι εθελοντές καθώς και οι χορηγοί!

Αξίζει να αναφερθεί πως όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν μέσα από το διαδίκτυο, στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://www.meliticup.gr/) , ενώ ζωντανά θα μεταδοθούν από το «Κερκυραϊκό κανάλι» οι αγώνες και του Σαββάτου και της Κυριακής μεταξύ 5 και 7 το απόγευμα, το δε «σήμα» δορυφορικά θα φθάσει σε κανάλια του εξωτερικού που ήδη έχουν εξασφαλίσει από τους διοργανωτές δωρεάν του κωδικούς! Φυσικά θα υπάρχει τακτική ενημέρωση της ιστοσελίδας, όσον αφορά τα αποτελέσματα καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

ΚΙΚ ΜΠΟΞΙΝΓΚ

Έξι χρυσά μετάλλια για τον Κερκυραϊκό σύλλογο στο Κύπελλο Ελλάδας



Σαρωτικός ο Σπάρτακος

Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές του Σπάρτακου στη διάρκεια του Κυπέλλου Ελλάδας KICK BOXING που διεξήχθη στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 9 – 10 Μαίου, στο κλειστό γήπεδο των Άνω Λιοσίων.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 400 αθλητές εκπροσωπώντας συλλόγους αναγνωρισμένους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Ο ανταγωνισμός και το υψηλό επίπεδο δεν κλόνισε την ψυχολογία της πολλά υποσχόμενης ομάδας των MASTERS ΑΛΕΞΑΚΗ, που έδωσε τον καλύτερο εαυτό της, επιστρέφοντας με 6 χρυσά μετάλλια στις αποσκευές της.
Συγκεκριμένα κατέκτησαν:
- Ο Σπύρος Ράπτης, χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία +90 kg LOW KICK
- Ο Γιάννης Σκορδίλης, χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -65 kg LIGHT CONTACT
- Ο Αντώνης Ζαϊμάκης, χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -40 kg LIGHT CONTACT
- Ο Αιμίλιος Γιάννος, χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -64 kg LOW KICK
- Ο Μιχάλης Μανιάνη, χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -70 kg LOW KICK
- Ο Δημήτρης Κορακιανίτης, χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -45 kg LIGHT CONTACT
- Ο Κώστας Τσούκας, χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -85 kg LOW KICK

Το Σάββατο 30 Μαίου (12πμ) στο κλειστό γυμναστήριο Άνω Λιοσίων (Δροσούπολη) θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο KICK BOXING από τον 2 φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή του Κ1, MAX ANDY SOUWER.
Πρόκειται για μία διοργάνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας KICK BOXING και ο Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτακος των MASTERS ΑΛΕΞΑΚΗ θα δώσει το παρόν σε αυτό το σεμινάριο με δεκαπέντε αθλητές.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί το 2ο μέρος του σεμιναρίου που θα αφορά αποκλειστικά και μόνο προπονητές. Στη διάρκεια του ο ANDY SOUWER θα δείξει προχωρημένες τεχνικές KICK BOXING και προετοιμασία αθλητών σε επαγγελματικό επίπεδο. Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν οι προπονητές του Σπάρτακου, Γεράσιμος Αλεξάκης και Άγγελος Αλεξάκης.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί προς τιμή του ANDY SOUWER βραδιά επαγγελματικών αγώνων με αθλητές με κορυφαίες διακρίσεις σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Από πλευράς Σπάρτακου θα λάβει μέρος ο Αλέξανδρος Γκερέκος στην κατηγορία -81 kg LOW KICK, με όρους Κ1 και θα αντιμετωπίσει αθλητή από το σύλλογο του προπονητή Νίκου Ασκητή.

Τέλος, την Κυριακή 31 Μαίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ελλάδας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία KICK BOXING στο κλειστό Γαλατσίου.
Θα πάρουν μέρος αθλητές από όλους τους αναγνωρισμένους συλλόγους ενώ τον Σπάρτακο θα εκπροσωπήσουν οι:
- Στέφανος Στογιάννος στην κατηγορία -86 kg LOW KICK
- Σπύρος Ράπτης στην κατηγορία +90 kg LOW KICK
- Μιχάλης Μανιάνη στην κατηγορία -70 kg LOW KICK

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ



ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η α’ φάση των πρωταθλημάτων προπαίδων και τζούνιορς που διοργανώνει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας.

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α/Α ΟΜΑΔΕΣ ΑΓ ΒΑΘ

1 ΟΛΥΜΠΟΣ 5 13
2 ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ 5 13
3 ΟΦΑΜ 5 6
4 ΑΝ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ 5 6
5 ΠΟΣ. ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ 5 0
6 Δ. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ 5 0

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α/Α ΟΜΑΔΕΣ ΑΓ ΒΑΘ
1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5 15
2 ΒΟΛΙΔΑ 5 10
3 ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 5 9
4 ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 5 6
5 ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ 5 3
6 ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 5 1

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α/Α ΟΜΑΔΕΣ ΑΓ ΒΑΘ
1 ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ 5 15
2 ΟΛΥΜΠΟΣ 5 12
3 ΟΦΑΜ 5 9
4 ΜΑΓΙΑ 1 5 6
5 ΠΟΣ. ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ 5 0
6 ΑΝ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ 5 0

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α/Α ΟΜΑΔΕΣ ΑΓ ΒΑΘ
1 ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 6 15
2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6 12 (6β)
3 ΚΕΡ. ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ 6 12 (3β)
4 ΠΕΝΤΑΤΙ 6 12 (0β)
5 ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 2 6 9
6 ΑΣΤ. ΛΙΑΠΑΔΩΝ 6 3
7 ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 6 0


Το πρόγραμμα των αγώνων της β’ φάσης όπως διαμορφώθηκε μετά τη λήξη της α’ φάσης έχει ως εξής:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ
Ο αγώνας κατάταξης για την 1η θέση του 1ου ομίλου της κατηγορίας μεταξύ των σωματείων ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ - ΟΛΥΜΠΟΣ, που ισοβάθμησαν θα διεξαχθεί αύριο στις 19.30.

1ος ημιτελικός ΚΥΡΙΑΚΗ 31/5, 19.30 Ηττημένος ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ / ΟΛΥΜΠΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
2ος ημιτελικός ΚΥΡΙΑΚΗ 31/5, 18.15 Νικητής ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ / ΟΛΥΜΠΟΣ – ΒΟΛΙΔΑ
Κατάταξη 5η - 6η θέση ΣΑΒΒΑΤΟ 30/5, 19.30 ΑΝ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ – ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
Κατάταξη 7η - 8η θέση ΣΑΒΒΑΤΟ 30/5, 18.15 ΟΦΑΜ – ΑΕΤΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ
1ος ημιτελικός ΚΥΡΙΑΚΗ 31/5, 18.15 ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
2ος ημιτελικός ΣΑΒΒΑΤΟ 30/5, 18.15 ΟΛΥΜΠΟΣ - ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
Κατάταξη 5η - 6η θέση ΣΑΒΒΑΤΟ 30/5, 19.30 ΟΦΑΜ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ
Κατάταξη 7η - 8η θέση ΚΥΡΙΑΚΗ 31/5, 19.30 ΜΑΓΙΑ 1 – ΠΕΝΤΑΤΙ

Υπενθυμίζεται ότι η διάρκεια των αγώνων είναι:
- Στην ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ κατηγορία: δύο ημίχρονα των 30΄, ανάμεσα στα οποία θα μεσολαβεί δεκάλεπτη ανάπαυλα.
- Στην κατηγορία ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ: δύο ημίχρονα των 25΄, ανάμεσα στα οποία θα μεσολαβεί δεκάλεπτη ανάπαυλα.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος σε κάθε αγώνα θα ακολουθεί 10λεπτη παράταση (σε ένα ημίχρονο) κι αν χρειαστεί και πάλι σε περίπτωση νέας ισοπαλίας η διαδικασία των πέναλτυς.
Οι τελικοί αγώνες των 2 διοργανώσεων θα γίνουν την Κυριακή 14 Ιουνίου.

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΣΤΙΒΟΣ

Ξεκινά επίσημα η θερινή αγωνιστική περίοδος στον κλασικό αθλητισμό


Αυλαία για Μάνου - Κότση

Με όνειρα και ελπίδες ξεκινά επίσημα αύριο η θερινή αγωνιστική περίοδος για τη Λορέλα Μάνου και το Γιάννη Κότση που θα λάβουν μέρος στο «10ο Gala της Φιλοθέης» (17.00-ΕΤ1) και στο « 1ο Ελληνικό Γκραν Πρι Στίβου» στην Έδεσσα αντίστοιχα.

Οι δύο επικοντιστές του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα υπό την τεχνική καθοδήγηση του προπονητή τους Παύλου Σκορδίλη και θέλουν να είναι θετική η πρώτη τους εμφάνιση σε μία σεζόν όπου έχουν βάλει υψηλούς στόχους. Οι 19χρονοι αθλητές βρίσκονται στην τελευταία χρονιά στην κατηγορία των Εφήβων - Νεανίδων και βασικός τους στόχος ,εκτός από τη διάκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα , είναι η συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους. Όριο συμμετοχής είναι τα 4.00μ για τη Λορέλα (επίδοση που έκανε 4 φορές την περσινή περίοδο) και 5.10μ. για το Γιάννη (έχει κάνει 4.80 στον κλειστό στίβο).

Στο μίτιγκ της Φιλοθέης που είναι το μοναδικό στο οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά γυναίκες το επί κοντώ παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον αφού θα κριθεί η πρόκριση για το Ευρωπαϊκό κύπελλο και συμμετέχουν εκτός της Μάνου, τα κορυφαία ονόματα του αθλήματος, Αφροδίτη Σκαφίδα, Νικόλ Κυριακοπούλου, Δήμητρα Εμμανουήλ πλαισιωμένες από την Πρωταθλήτρια Κύπρου, Μαριάννα Ζαχαριάδη.
Η φετινή διοργάνωση, θα γίνει, όπως κάθε χρόνο στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης «Στέλιος Κυριακίδης», υπό την Αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, τη συνδιοργάνωση της Νομαρχίας Αθηνών και την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης.
Σε ότι αφορά το «1ο Ελληνικό Γκραν Πρι» τα Αλεξάνδρεια, το μίτινγκ έχει επιλεγεί να αποτελέσει, σε ορισμένα αγωνίσματα, ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής αθλητών και αθλητριών για συμμετοχή στο 1ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων (πρώην ευρωπαϊκό κύπελλο) της Λεϊρία (Πορτογαλία), ενώ θα ληφθεί υπόψη και για τους Μεσογειακούς αγώνες της Πεσκάρα (Ιταλία).

Στο επί κοντώ εκτός του Κότση έχουν δηλώσει συμμετοχή οι: Κώστας Φιλιππίδης, Δημήτρης Πατσουκάκης, Στέφανος Μπουφίδης, Μάριος Ευαγγέλου, Αλέξανδρος Χατζησάββας, Γρηγόρης Αμανατίδης, Νίκος Συντιχάκης, Παναγιώτης Λάσκαρης και Παναγιώτης Καυκάς.
Το μίτινγκ εντάσσεται στη σειρά που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με την επωνυμία «Ελληνικό Γκραν Πρι Στίβου» σε πόλεις της περιφέρειας με τη συνεργασία των κατά τόπους ΕΑΣ και ΤΕ ΣΕΓΑΣ και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις.
Η σειρά των αγώνων για το 2009 αποτελείται από 4 μίτινγκ, αρχής γενομένης από το αυριανό στην Έδεσσα κι ακολουθεί στις 17 Ιουνίου το μίτινγκ «Δαβιτζόγλεια 2009» στην Καβάλα, στις 24 Ιουνίου ο 3ος αγώνας θα γίνει στο Άργος Ορεστικό ενώ οι αγώνες θα ολοκληρωθούν με τον τελικό του Γκραν Πρι στη Θήβα στις 5 Αυγούστου.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για 5.000 ευρώ η Κέρκυρα μένει εκτός των «13ων Αγώνων Νήσων Ευρωπαϊκής Ένωσης»


‘Ρεζίλι’ … των νησιών!

Ο Δήμαρχος Σωτήρης Μικάλεφ ‘έκοψε’ την αποστολή λόγω…άδειων ταμείων!

“No money’ !!! Αυτή ήταν η απάντηση στους υπεύθυνους της αποστολής που επρόκειτο να ταξιδέψει στη Μαγιόρκα εκπροσωπώντας την Κέρκυρα αλλά και γενικότερα την Ελλάδα στους «13ους Αγώνες Νήσων Ευρωπαϊκής Ένωσης» που ξεκινούν την Πέμπτη κι ολοκληρώνονται την Κυριακή με τη συμμετοχή 21 νησιών από 13 χώρες.

Ο Δήμος Κερκυραίων συμμετείχε ανελλιπώς από το 2001 με αρκετές διακρίσεις στους αγώνες που έχουν τον χαρακτήρα μικρής Ολυμπιάδας (δέκα συνολικά αθλήματα) και διεξάγονται κάθε χρόνο σε κάποιο από τα νησιά μέλη.
Δυστυχώς όμως εφέτος η Κέρκυρα έμεινε εκτός νυμφώνος από αυτή την τόσο σημαντική διοργάνωση για τους νέους αθλητές και αθλήτριες του νησιού μας και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη Δημοτική Αρχή που δε κατάφερε να βρει και να διαθέσει το ελάχιστο ποσό των 5.000 ευρώ που ήταν απαραίτητο για το ταξίδι μετ’ επιστροφής των 15 μελών της αποστολής σε τρία αθλήματα(κολύμβηση, στίβος, τέννις)..
Η κατάσταση έφτασε σε οριακό σημείο την προηγούμενη εβδομάδα γιατί κανείς υπεύθυνος από πλευράς Δήμου δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά με το θέμα και δεν φρόντισε να εξοικονομήσει πόρους μέσω κάποιας χορηγίας. Έτσι η λύση που προτάθηκε, ως συνήθως την ύστατη ώρα, για μεσολάβηση και χορηγία αεροπορικής εταιρίας δεν ήταν δυνατόν να προχωρήσει κι όπως ήταν φυσικό ‘ναυάγησε’ το όλο εγχείρημα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλα τα έξοδα παραμονής καλύπτονται από τους Ισπανούς διοργανωτές, δίνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερες και πιο αρνητικές διαστάσεις στην ανεξήγητη απόφαση του Δημάρχου και των συνεργατών του. Ο Σωτήρης Μικάλεφ μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι ‘αν είχα 5000 ευρώ θα τα έδινα για λάστιχα των απορριματοφόρων’!
Ας κάνει όμως τον κόπο την ώρα που κάθεται στην αναπαυτική του πολυθρόνα να ρίξει μία ματιά στην ιδιαίτερη αναφορά της επίσημης ιστοσελίδας των αγώνων (http://www.mallorca2009.com/) για την απουσία της Κέρκυρας και ίσως αντιληφθεί το μέγεθος της ‘γκάφας’ και τη ζημιά που προκάλεσε ευρύτερα στην προβολή του νησιού.
Επιπλέον, καλό θα ήταν να εξηγήσει αυτοπροσώπως στα ίδια τα παιδιά, τα οποία όλη τη χειμερινή περίοδο έδιναν στις προπονήσεις τον καλύτερο εαυτό τους και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες έχοντας ως βασικό στόχο την παρουσία τους στη διοργάνωση αυτή, γιατί ‘κόπηκε’ το ταξίδι και στερήθηκαν έστω τη χαρά της απλής συμμετοχής(στη φωτο η αποστολή στη Γουαδελούπη το 2008).

Ασύλληπτο φιάσκο και βαρύ πλήγμα στη γενικότερη εικόνα της Κέρκυρας αλλά ταυτόχρονα και δείγμα απαξίωσης των προσπαθειών που καταβάλλουν νέοι άνθρωποι μαζί με τους προπονητές τους και βλέπουν ότι η ιδιαίτερη τους πατρίδα αντί να τους στηρίζει, ουσιαστικά τους αποθαρρύνει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
Κρίμα…

ΠΟΛΟ


Άνετη επικράτηση του ΝΑΟΚ,
15-5 τον Ιωνικό Νικαίας

Υγιεινός περίπατος…

Ο ΝΑΟΚ όπως αναμενόταν δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα κι επιβλήθηκε εύκολα με 15-5 του Ιωνικού Νικαίας, φθάνοντας έτσι τις πέντε νίκες συνολικά στο πρωτάθλημα(έχει και τέσσερις ισοπαλίες).
Μετά το νωθρό πρώτο οκτάλεπτο, η Κερκυραϊκή ομάδα ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και χωρίς να συναντήσει ουσιαστική δυσκολία, έφτασε στην τελική επικράτηση
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-0, 5-2, 4-1
ΝΑΟΚ (Μπαΐκοβιτς): Νεράντζης 3, Τοράκης 3, Τριαντάφυλλος 2, Παπανελλόπουλος 2, Πουλίδας 1, Κουρούπης Α. 1, Πάτρας 1, Γιαννακόπουλος 1, Μπαλλής 1.
Ιωνικός Ν (Τούρος): Μπαγλατζής 4, Μογγολιάς 1.

Η περιπέτεια του Θανάση Ηρειώτη επισκίασε το αγωνιστικό μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 καθώς ο 29χρονος αμυντικός του ΟΥΚ Βόλου νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του «Ωνάσειου» έπειτα από την ανακοπή καρδιάς που υπέστη μερικές ώρες μετά το εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του με τη Γλυφάδα. Ο παίκτης κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε δεχθεί χτύπημα στα πλευρά, αλλά επέστρεψε στο σπίτι του. Όμως το βράδυ υποχρεώθηκε να πάει για εξετάσεις στο «Μetropolitan» και τη στιγμή που θα έκανε αξονική υπέστη την ανακοπή. Με την άμεση επέμβαση των γιατρών και τη χρήση ηλεκτροσόκ επανήλθε. Ο ΟΥΚ Βόλου το απόγευμα της Παρασκευής ενημέρωσε την ΚΟΕ ότι δεν θα κατέβαινε στο παιχνίδι στη Σύρο λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασης των παικτών.
Ένα ακόμη βήμα προς την Α1 έκαναν οι πρωτοπόροι Πος. Ιλισίων και Λάρισα αφού νίκησαν και παραμένουν ισόβαθμοι με διαφορά δυο βαθμών από το τρίτο Καλαμάκι που ελπίζει σε στραβοπάτημα τους, μόλις τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Το Περιστέρι επικράτησε της Γλυφάδας με 8-6 στο ντέρμπι της αγωνιστικής και πέρασε μόνο στη τέταρτη θέση.

Α2 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
Αποτελέσματα 19ης αγωνιστικής
Περιστέρι – Γλυφάδα 8-6
ΝΑΟΚ – Ιωνικός 15-5
Ποσειδώνας Ιλισίων - Νηρέας Χαλανδρίου 14-2
Καλαμάκι – Ηλυσιακός 20-4
Λάρισα – ΟΦΗ 10-8
Σύρος - ΟΥΚ Βόλου 5-0αα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α/Α ΟΜΑΔΕΣ ΑΓ ΤΕΡ Β
1 Πος. Ιλισίων 19 195-110 30
2 ΝΟ Λάρισας 19 188-118 30
----------------------------------------------------------
3 Καλαμάκι 19 223-135 28
4 Περιστέρι 19 188-137 27
5 Γλυφάδα 19 167-127 25
6 ΝΟ Σύρου 19 182-159 22
7 ΟΥΚ Βόλου 19 178-169 19
8 ΟΦΗ 19 159-146 18
9 ΝΑΟΚ 19 154-149 14
10 Ηλυσιακός 19 138-194 11
----------------------------------------------------------
11 Ιωνικός Νικαίας 19 101-225 3
12 Νηρέας 19 97-301 0
* Ο Ιωνικός έχει ένα μηδενισμό και -1 βαθμό

Πρόγραμμα 20ης αγωνιστικής (31/5)
Ιωνικός Νικαίας – Περιστέρι
Γλυφάδα – Σύρος
ΟΥΚ Βόλου – Λάρισα
ΟΦΗ – Καλαμάκι
Ηλυσιακός – Ποσειδώνας Ιλισίων
Νηρέας Χαλανδρίου – ΝΑΟΚ

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΠΟΛΟ



ΝΑΟΚ

Εύκολο έργο

Την ευκαιρία να προσθέσει μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό του έχει ο ΝΑΟΚ που φιλοξενεί αύριο για τη 19η αγωνιστική της Α2 στο κλειστό κολυμβητήριο τον Ιωνικό Νικαίας, τη μία από τις 2 ομάδες δηλαδή που έχουν ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Ο Κερκυραϊκός σύλλογος θέλει να ολοκληρώσει τη χρονιά με τις καλύτερες εντυπώσεις αφού ο κύριος στόχος της άνετης παραμονής, επιτεύχθηκε χωρίς χτυποκάρδια. Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στον Πίτερ Μπαϊκοβιτς να δώσει χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες, καθώς θα αποτελέσουν τη βάση της ομάδας τα επόμενα χρόνια.
Διαιτητές: Αργυρός – Δημητρίου

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει το παιχνίδι ανάμεσα στο Περιστέρι και τη Γλυφάδα με τους δύο αντιπάλους να ισοβαθμούν στη τέταρτη θέση και ο νικητής του παιχνιδιού θα διατηρήσει τις ελπίδες του για άνοδο.
Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Ποσειδώνας Ιλισίων και Λάρισα θα αντιμετωπίσουν ως γηπεδούχοι το Νηρέα Χαλανδρίου και ΟΦΗ αντίστοιχα ενώ το Καλαμάκι που βρίσκεται στη τρίτη θέση, δυο βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους θα φιλοξενήσει στον Άλιμο τον Ηλυσιακό. Τέλος στη Σύρο η ομάδα του νησιού θα αντιμετωπίσει τον ΟΥΚ Βόλου.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/5
13.30 Κολ. Σύρου ΝΟ ΣΥΡΟΥ - ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ
14.00 Κολ. Λάρισας ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΟΦΗ
16.00 Κολ. Κέρκυρας ΚΕΡΚΥΡΑ - ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
18.00 Κολ. Περιστερίου Γ.Σ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΓΛΥΦΑΔΑ
18.00 Κολ. Ιλίσιο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΙΛΙΣΙΩΝ - ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
18.00 Κολ. Αλίμου ΚΑΛΑΜΑΚΙ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

ΣΤΙΒΟΣ

« 4ος Αχίλλειος Αγώνας Δρόμου»



Ο Οργανισμός Νεολαίας & Άθλησης Δήμου Αχιλλείων διοργανώνει τον «4ο Αχίλλειο Αγώνα Δρόμου», απόστασης 12.000 μ. που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου και έχει σκοπό να αναπτύξει αθλητικά κίνητρα στο Νομό της Κέρκυρας, όπου λαμβάνουν χώρα ελάχιστες αθλητικές εκδηλώσεις με Πανελλήνιο χαρακτήρα.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο εφόσον έχουν συμπληρώσει το 14 έτος της ηλικίας τους.
Η διαδρομή:
ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ – ΠΟΝΤΗ – ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ - ΒΡΥΩΝΗ – ΠΕΡΑΜΑ - ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΪΖΕΡ - ΛΙΜΑΝΙ ΜΠΕΝΙΤΣΩΝ .

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι γραπτές σε ειδικό έντυπο και γίνονται δεκτές:
1. Στο κατάστημα αθλητικών ειδών του Βετεράνου αθλητή Χρήστου Βραδή στην διεύθυνση: Μητροπολίτη Μεθοδίου 9, ΤΚ 49100 Κέρκυρα τηλ. 26610 - 43659.
2. Στο Δημαρχείο Αχιλλείων, (υπεύθυνη: ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ ΕΛΕΝΑ, τηλ. 26613 – 61819)
3. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: email: dachill@otenet.gr
Επίσης, θα δοθούν στην αφετηρία έως τις 9 πμ.


Η οργανωτική επιτροπή παρέχει προς όλους τους μετακινούμενους αθλητές διανυκτέρευση με πρωινό καθώς και δύο γεύματα.
Επίσης, έχει φροντίσει για την πλήρη ιατρική κάλυψη της διοργάνωσης καθώς στον αγώνα θα υπάρχουν δύο (2) γιατροί, καθώς και ασθενοφόρο όχημα της κλινικής ‘Θεραπεία’, το οποίο θα κινείται κατά μήκος της διαδρομής και θα καταλήξει στο χώρο του Τερματισμού στην πλατεία των Μπενιτσών ενώ παράλληλα θα υπάρχουν μέλη του Σώματος Εθελοντριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Κέρκυρας με το φορητό εξοπλισμό τους, εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
Επιπλέον, άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Αστυνομικού Τμήματος Μπενιτσών και της Τροχαίας Κέρκυρας με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες θα κινούνται κατά μήκος της διαδρομής για τη διευκόλυνση και την προστασία των αθλητών από την αφετηρία μέχρι και τον τερματισμό. Παράλληλα και σε όλο το μήκος της διαδρομής θα αναπτυχθούν οι κριτές του Συνδέσμου Κέρκυρας και μέλη της αγωνόδικης Επιτροπής.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Για δεύτερη φορά παρουσία αθλητή του Ναυσίθοου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα


Ο Γκιόκας στην Εθνική !

Ο Γιάννης Γκιόκας, αθλητής του Ναυσίθοου ( με υποσχετική στον Ποσειδώνα Ιλισίων), βρίσκεται μέσα στους 21 ‘εκλεκτούς’ που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων / νεανίδων (Πράγα, 8-12 Ιουλίου).

Ο νεαρός Κερκυραίος κολυμβητής εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα 200μ ελεύθερο πιάνοντας το όριο στη διάρκεια του πρωταθλήματος Νότιας Ελλάδας στο ΟΑΚΑ (13-15 Φεβρουαρίου) όπου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Γκιόκας είναι ο δεύτερος κολυμβητής που κατάφερε να επιτύχει όρια συμμετοχής σε ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎΣ αγώνες και μάλιστα στην κατηγορία Εφήβων προπονούμενος με τον Ναυσίθοο στην Κέρκυρα υπό τις οδηγίες του Κώστα Τόμπρου, από του οποίου τα χέρια πέρασε πριν 3 χρόνια και ο Γιάννης Μωραΐτης(τώρα στον ΠΑΟΚ), στα 400 μ. ελεύθερο.

Συνολικά 18 κολυμβητές και κολυμβήτριες έπιασαν τα όρια που είχε θέσει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, ενώ στην ομάδα συμπεριλήφθηκαν ακόμη τρεις (Βερυκοκίδης, Κλικοπούλου και Κούσαρη) προκειμένου να συμπληρωθούν οι τετράδες σε ομαδικά αγωνίσματα.
Αναλυτικά, στην τσεχική πρωτεύουσα θα ταξιδέψουν τον Ιούλιο οι εξής: Βασιλική Παππά, Ναταλία Κελαϊδή, Δήμητρα Χαρίση, Ιωάννα Τσάκωνα, Θέμις Ιακωβίδου, Μαρία Τσανγκ, Ευτυχία Βάρδα, Μαρία Μιχαλάκα, Σοφία Κλικοπούλου, Ευγενία Κούσαρη, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατραντζής, Γιάννης Καρπουζλής, Χαράλαμπος Γεωργίου, Φώτης Κολιόπουλος, Μιχάλης Κικιλής, Παντελής Παντής, Δημήτρης Κουλούρης, Νίκος Σημαντήρας, Κώστας Μαρκόζης και Ηλίας Βερυκοκίδης.

ΣΤΙΒΟΣ

Πανέτοιμοι οι αθλητές – αθλήτριες του ΚΓΣ για τα θερινά πρωταθλήματα


Το ‘κυρίως πιάτο’…

Την Τετάρτη 27 Μαΐου ανοίγει η ουσιαστικά η αυλαία για τον ανοικτό στίβο με τη συμμετοχή δύο εκ των πλέον ελπιδοφόρων αθλητών του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις ως αφετηρία για τη σεζόν.

Συγκεκριμένα η Λορέλα Μάνου θα λάβει μέρος στο άλμα επί κοντώ στο «10ο FILOTHEI WOMEN GALA» (http://www.filothei-gala.org/) και ο Γιάννης Κότσης στο ίδιο αγώνισμα στο «1ο Γκραν Πρι» (Εδεσσα, 27/5), με τον προπονητή τους Παύλο Σκορδίλη να έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις των δύο αθλητών στις μέχρι τώρα επίσημες εμφανίσεις τους.

Πρόκειται σίγουρα για μια αγωνιστική περίοδο με πολύ υψηλούς στόχους για τους 19χρονους αθλητές του Κερκυραϊκού που βρίσκονται για τελευταία χρονιά στην κατηγορία των Εφήβων - Νεανίδων και έχουν σαν βασικό στόχο ,εκτός από την υψηλή διάκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους.
Σαν όριο είναι τα 4.00μ για τη Λορέλα (επίδοση που έκανε 4 φορές την περσινή περίοδο) και 5.10μ. για το Γιάννη (έχει κάνει 4.80 στον κλειστό στίβο).

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Η ενσωμάτωση των Επτανήσων στην Ελλάδα


Κατά τη διάρκεια της αγγλικής κατοχής των Επτανήσων (1814-1864), η επιθυμία των Ελλήνων κατοίκων των νησιών για ένωση με την Ελλάδα είχε δηλωθεί πολλές φορές. Στην εικόνα: το Ψήφισμα του Ιόνιου Κοινοβουλίου της 26ης Νοεμβρίου 1850 με το οποίο εκφράζεται η θέληση του επτανησιακού λαού για ένωση με την Ελλάδα (Αθήνα, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο).


Παράλληλα με τις διαβουλεύσεις για την εκλογή του Δανού πρίγκιπα Γεωργίου ως βασιλιά των Ελλήνων, η Μ. Βρετανία αποφάσισε να παραχωρήσει στην Ελλάδα τα Επτάνησα. Η εδαφική μορφή που έλαβε το ελληνικό κράτος το 1832 διατηρήθηκε για τριάντα, περίπου, χρόνια. Η πρώτη επέκταση της Ελλάδας σημειώθηκε το 1864 με την ενσωμάτωση των Επτανήσων.


Τα Ιόνια νησιά είχαν περάσει, κατά καιρούς, από τον έλεγχο πολλών και διαφορετικών κατακτητών. Κατά την περίοδο 1807-1814 βρίσκονταν κάτω από τον έλεγχο της ναπολεόντειας Γαλλίας. Μετά την ήττα του Ναπολέοντα, αποφασίστηκε ότι τα Ιόνια νησιά θα αποτελούσαν κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητο με την επωνυμία «Ενωμένα Κράτη των Ιόνιων Νήσων». Η συμφωνία, ωστόσο, προέβλεπε, ότι το νέο κράτος θα ήταν κάτω από την αποκλειστική αγγλική προστασία. Η Μεγάλη Βρετανία θα όριζε τον αρμοστή (γενικός διοικητής) του νέου κράτους, θα διατηρούσε στρατιωτική φρουρά στα νησιά και θα παραχωρούσε πολιτικά δικαιώματα στους κατοίκους (Ιόνιος Βουλή). Έτσι, τα Επτάνησα έγιναν αγγλικό προτεκτοράτο και τέθηκαν, ουσιαστικά, υπό αγγλικό έλεγχο.

Η αγγλική παρουσία, ωστόσο, δεν φαίνεται να έγινε ποτέ αποδεκτή από τους Έλληνες κατοίκους των νησιών. Ιδίως από τις αρχές της δεκαετίας του 1840, οι αγγλικές αρχές των Ιονίων νήσων αντιμετώπιζαν συχνά αναταραχές και εξεγέρσεις. Μάλιστα στην Ιόνιο Βουλή κυριαρχούσε το κόμμα των Ριζοσπαστών που αγωνιζόταν για την εκδίωξη των Άγγλων και την ένωση με την Ελλάδα.
Έτσι, με αφορμή την άνοδο στον ελληνικό θρόνο του Γεωργίου Α΄, η Αγγλία αποφάσισε να προικοδοτήσει το νέο βασιλιά παραχωρώντας τα Επτάνησα στην Ελλάδα.
Η Αγγλία, έχοντας άλλες ναυτικές βάσεις για τον έλεγχο της Μεσογείου (Μάλτα), μπορούσε να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια χωρίς ουσιαστικό κόστος για τα συμφέροντά της.


Παράλληλα, παραχωρώντας τα Επτάνησα, απαλλασσόταν από μια μόνιμη εστία προβλημάτων, ανόρθωνε το γόητρό της στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης και, το σημαντικότερο, δημιουργούσε στον νεαρό βασιλιά της Ελλάδας δεσμεύσεις για μια μελλοντική πολιτική φιλική στα αγγλικά συμφέροντα.
Έτσι, αυξήθηκαν η έκταση της Ελλάδας κατά 1813 τετραγωνικά μίλια και ο πληθυσμός της κατά 236.000 κατοίκους.

ΠΗΓΗ: Εκπαιδευτικό CD Ιστορίας του ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ




Φιλική νίκη του ΑΟ Κέρκυρα,
4-0 τη Βολίδα

Προπονητικού χαρακτήρα διπλό, κι όχι επίσημο φιλικό, έπαιξαν το απόγευμα στο Εθνικό Στάδιο ΑΟ Κέρκυρα και Βολίδα με νικητή τον πρώτο με 4-0.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με πολλές ελλείψεις, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται αφενός στους ‘νεαρούς’ που χρησιμοποίησε ο Νίκος Παντέλης, αφετέρου στην αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται το συγκρότημα του Δήμου Αχιλλείων, δέκα ημέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Μάλιστα όπως συμφώνησαν ΑΟ Κέρκυρα και Βολίδα θα επαναλάβουν τη σημερινή κοινή προπόνηση και το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας.

Τα γκολ σημείωσαν: Καπετάνος 2 (3’, 24’), Γιαννιτσανάκης (27’), Ίσσερης (60’)
Οι συνθέσεις
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ: Βούρας, Βιτουλαδίτης, Πελαγίας, Σακκάς, Μπουτζίκος, Μπράτος, Μυρίλλας, Μάμαλος, Κοντοδήμος, Καπετάνος, Γιαννιτσανάκης
Έπαιξαν και οι: Πατηνιώτης, Ίσσερης, Ντακούρ (υπό δοκιμή από Ποσειδώνα Αγ. Μάρκου)

ΒΟΛΙΔΑ: Αβραμιώτης, Νικολόπουλος, Μεσημέρης, Δούσης, Πάγκαλης Π., Σκολαρίκης Κ., Μαθιουδάκης, Στρατηγός, Σκολαρίκης Γ., Μπολάνο, Σπίνουλας Σπ.
Έπαιξαν και οι: Σπίνουλας Ν., Βασιλάκης, Πάγκαλης Γ., Σπίνουλας Στ.


- Εξάλλου ο Φαμπρίς Ρεπερνέ υποβλήθηκε σήμερα το πρωί σε αρθροσκόπηση στο γόνατο του δεξιού ποδιού. Η επέμβαση έλαβε χώρα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και πραγματοποιήθηκε, από τον ιατρό κ. Επισκοπάκη, με απόλυτη επιτυχία. Ο Γάλλος μέσος θα παραμείνει στο Νοσοκομείο, δύο με τρεις ημέρες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης που εκτιμάται ότι θα είναι τέσσερις με πέντε εβδομάδες.
- Τέλος, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ - Γ’ Εθνικής Κατηγορίας για τα επεισόδια στο παιχνίδι ΑΟ Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα(8/3):
Επέβαλε στην ΠΑΕ AO ΚΕΡΚΥΡΑ συνολική χρηματική ποινή, τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων πενήντα (4.350) ευρώ και στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ συνολική χρηματική ποινή έξι χιλιάδων πεντακοσίων(6.500)ευρώ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ



ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αποτελέσματα 4ης αγωνιστικής
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ - ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ 1-11
ΟΛΥΜΠΟΣ – Δ. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ 2-5
ΟΦΑΜ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ 3-0αα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α/Α ΟΜΑΔΕΣ ΑΓ ΤΕΡ Β
1 Δ. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ 4 15-8 10
2 ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ 4 17-4 8
3 ΟΛΥΜΠΟΣ 4 11-10 7
4 ΑΝ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ 4 13-19 6
5 ΟΦΑΜ 4 10-13 3
6 ΠΟΣ. ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ 4 0-12 0

Πρόγραμμα 5ης αγωνιστικής (24/5)
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ
Δ. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΟΦΑΜ – ΟΛΥΜΠΟΣ

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Αποτελέσματα 4ης αγωνιστικής
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΟΛΙΔΑ 8-1
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 1-7
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 5-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α/Α ΟΜΑΔΕΣ ΑΓ ΤΕΡ Β
1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 31-1 12
2 ΒΟΛΙΔΑ 4 11-10 9
3 ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 4 12-7 6
4 ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 4 9-16 6
5 ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ 4 6-18 3
6 ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 4 5-22 0

Πρόγραμμα 5ης αγωνιστικής (24/5)
ΒΟΛΙΔΑ - ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ
ΑΕΤΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αποτελέσματα 4ης αγωνιστικής (17/5)
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ -
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ – ΟΛΥΜΠΟΣ 3-2
ΟΦΑΜ - ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 1 4-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α/Α ΟΜΑΔΕΣ ΑΓ ΤΕΡ Β
1 ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ 4 18-2 12
2 ΟΛΥΜΠΟΣ 4 17-3 9
3 ΟΦΑΜ 4 10-3 9
4 ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 1 4 3-22 3
5 ΑΝ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ 4 0-9 0
6 ΠΟΣ. ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ 4 0-9 0

Πρόγραμμα 5ης αγωνιστικής (24/5)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ - ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 1
ΟΛΥΜΠΟΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ
ΟΦΑΜ - ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Αποτελέσματα 6ης αγωνιστικής
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 2 4-2
ΑΕΤΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ 0-5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ 7-2
Ρεπό: ΠΕΝΤΑΤΙ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α/Α ΟΜΑΔΕΣ ΑΓ ΤΕΡ Β
1 ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 5 22-8 12
2 ΚΕΡ. ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ 5 22-10 12
3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5 14-8 9
4 ΠΕΝΤΑΤΙ 5 10-5 9
5 ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 2 6 13-12 9
6 ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 5 5-21 1
7 ΑΣΤ. ΛΙΑΠΑΔΩΝ 5 6-28 1

Πρόγραμμα 7ης αγωνιστικής (24/5)
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ - ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ – ΠΕΝΤΑΤΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ρεπό: ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 2

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΣΤΙΒΟΣ

Θριάμβευσαν οι Κερκυραίοι αθλητές στον «12ο Σταΐκιο Δρόμο»



Αστείρευτες δυνάμεις…

Για ακόμη μια χρονιά ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων με τη συμμετοχή του Δήμου Αιθήκων πραγματοποίησε την Κυριακή 17 Μαΐου στο Περτούλι Τρικάλων τον «12ο Σταΐκιο Δρόμο» που διεξάγεται στη μνήμη του μέλους του ΣΟΧΤ, Βασίλειου Σταϊκου, που στις 5/2/1995 έφυγε από τη ζωή σε ορειβατικό ατύχημα στην κορυφή του Κίσσαβου..

Παρόντες ήταν και τέσσερις Κερκυραίοι αθλητές οι οποίοι εκτός των εξαιρετικών πλασαρισμάτων στη γενική κατάταξη, σάρωσαν τις κορυφαίες θέσεις στην κατηγορία τους.
Αναλυτικά οι επιδόσεις τους:

- Αλέξης Αθηναίος (1982 – Κέρκυρα, αριθμός φανέλας 32): 1ος στην κατηγορία Α3 (25-30 ετών) και 7ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 2h.12’.21’’.

- Προκόπης Αρκούδης (1966 – ΣΕΒΑΣ Κέρκυρας, αριθμός φανέλας 30): 1ος στην κατηγορία Α6 (40-45 ετών) και 10ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 2h.17’.10’’.

- Βασίλης Αλαμάνος (1976 – Κέρκυρα, αριθμός φανέλας 247): 1ος στην κατηγορία Α4 (30-35 ετών) και 16ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 2h.22’.50’’.

- Ζαν – Πωλ Γκουτόρμπ (1954 – ΣΕΒΑΣ Κέρκυρας, αριθμός φανέλας 31): 3ος στην κατηγορία Α9 (50-55 ετών) και 35ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 2h.37’.01’’.


Τη φετινή χρονιά στην εκκίνηση του αγώνα των 30χλμ, η διαδρομή του οποίου η μισή είναι σε άσφαλτο και η υπόλοιπη σε δασικό δρόμο, βρέθηκαν 115 δρομείς (τερμάτισαν 102) από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ο αγώνας είναι ένας από τους πιο δύσκολους, λόγω των πολλών υψομετρικών διαφορών όμως το περιβάλλον κάνει τους αθλητές να ξεχάσουν τις δυσκολίες, καθώς το μάτι… παίζει σε πολλές, μοναδικές, όμορφες εναλλαγές του τοπίου.
Εκτός του Δρόμου των 30χλμ. πραγματοποιήθηκε και αγώνας 1000μ. και 100μ. για τους δρομείς των μικρότερων ηλικιών. Για την ιστορία, νικητής στο «12ο Σταΐκιο Δρόμο» αναδείχθηκε ο Βλάσης Καραβασίλης του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Νέας Μάκρης, με χρόνο 1h:56’:20’’ ενώ στις Γυναίκες, πρώτη ήταν η Ευφροσύνη Πατούρα του ΣΔΥ Κοζάνης, με χρόνο 2h:38’:21’’.

Για τους Κερκυραίους δρομείς, επόμενη και μάλιστα τεράστια πρόκληση αποτελεί ο "Olympus Marathon" (28 Ιουνίου) που είναι ο καθιερωμένος πλέον διεθνής αγώνας skyrunning ή mountain rumnning (ορεινό τρέξιμο) στην Ελλάδα, απόστασης 44χλμ και γίνεται στον Όλυμπο, το μυθικό «βουνό των θεών» με την παγκόσμια φήμη.
Εκεί έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα λάβουν μέρος οι Προκόπης Αρκούδης, Βασίλης Αλαμάνος και Ζαν – Πωλ Γκουτόρμπ που χωρίς χρονοτριβή ξεκινούν την προετοιμασία τους καθώς πρόκειται για έναν από τους δυσκολότερους αγώνες παγκοσμίως.

ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – MASTERS FINAL» - ΙΣΣΟΣ 30/31 – 5




Σημαντική πρόοδος υπάρχει στις προετοιμασίες της οργανωτικής επιτροπής του "Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Beach handball – Masters Final" που θα διεξαχθεί στην παραλία Ίσσος Χλομού του Δήμου Μελιτειέων το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μάη, με πρωτεργάτη τον Δήμαρχο κ. Λειβαδιώτη

Η αλήθεια είναι πως καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να υπάρξει δικαίωση της εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκές ομοσπονδίας προς τον Δήμο Μελιτειεών με την ανάθεση της διοργάνωσης. Μια εκδήλωση που χρεώνεται και στο νησί αλλά και στην χώρα μας. Ως εκ τούτου, από την πρώτη στιγμή και η Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας, στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια, στην οποία δικαίως προστέθηκε το Επιμελητήριο Κέρκυρας , μετά τις σαφείς ενδείξεις της αναπτυξιακής προοπτικής του εγχειρήματος!


Αυτήν την στιγμή διαμορφώνονται τα γήπεδα, στήνονται οι κερκίδες και έχει δοθεί τεράστιο βάρος στην προβολή. Ταυτόχρονα λύνονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την φιλοξενία των επισήμων της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας καθώς και των παραγόντων των αγώνων (κριτών, παρατηρητών και διαιτητών)
Ήδη κυκλοφορεί η επίσημη αφίσα και εκδόθηκαν χιλιάδες flyers που θα διανέμονται σε δημόσιους κύρια χώρους . Από τα Κερκυραϊκά ραδιόφωνα εκπέμπεται το αντίστοιχο σποτ, όπως και από τους Κερκυραϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς .


Στόχος της επιτροπής είναι , το μήνυμα να φθάσει σε κάθε Κερκυραϊκή γωνιά!
Οι ομάδες, 16 τον αριθμό, 8 ανδρικές και 8 γυναικείες, έχουν διευθετήσει το πρόγραμμα των αφιξο-αναχωρήσεων καθώς και της διαμονής τους, ενώ η οργανωτική επιτροπή, μέσα από τις εθελοντικές ομάδες έχει φροντίσει κάθε ομάδα να τύχει της απαραίτητης (αποδεδειγμένη από τα πανάρχαια χρόνια) Κερκυραϊκής φιλοξενίας!
Σημαντικός και ο αριθμός των επισκέψεων στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης , από όλο τον κόσμο (www.meliticup.gr)