Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ


Photo by: Stamatis Katapodis

‘Να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις’…

Έπιασαν τόπο φαίνεται οι σκληρές κουβέντες του Σπύρου Καλογιάννη μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τη συνέχεια του Κυπέλλου καθώς χθες ο ΑΟ Κέρκυρα παρά την ήττα με 1-0 από τον Παναθηναϊκό, παρουσίασε ένα τελείως διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο κι άφησε πολλές υποσχέσεις.

Μετά το πρώτο τέταρτο όπου οι «πράσινοι» μπήκαν φουριόζοι, οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, έχοντας πάντα το νου στη σωστή αμυντική λειτουργία που ξεκινούσε με πρέσινγκ από ψηλά ενώ ιδιαίτερο βάρος έπεσε στο μαρκάρισμα των Πετρόπουλου – Σισέ. Παράλληλα έψαξαν σε ορισμένες περιπτώσεις και την αντεπίθεση δημιουργώντας κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Καρνέζη. Ο ΑΟΚ ήταν ουσιαστικός, σοβαρός, χωρίς περιττές ενέργειες, παίζοντας με τη μπάλα κάτω και με ανάπτυξη κυρίως από τα πλάγια με οργανωτή φυσικά τον Φλαβίνιο. Δεν έλειψαν και οι στιγμές που προσπάθησε να συνδυάσει και το θέαμα, γεγονός που έφερε ως επιβράβευση και το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων, που σε γενικές γραμμές έφυγαν ικανοποιημένοι από το ΕΑΚΚ.

Οι νεοαποκτηθέντες
Σημαντικό στοιχείο ήταν η αρμονική συνύπαρξη του κεντρικού αμυντικού διδύμου Ιωάννου – Βενέτη με τον Παρασκευαίδη που έπαιξε μπροστά τους καθώς πρόκειται για θέσεις σε νευραλγικό σημείο όπου πέρυσι εμφανίστηκαν πολλές αδυναμίες. Επιπλέον θετική ήταν και η παρουσία του ταχύτατου Μπερνς ενώ οι Λουρένσο και Τσίγκας προσπάθησαν αλλά χρειάζονται ακόμη λίγο χρόνο για να είναι 100% έτοιμοι. Ευχάριστη έκπληξη μπορεί να χαρακτηρισθεί η εμφάνιση του Λαμπρόπουλου που πέρασε αλλαγή στην επανάληψη και στην κυριολεξία ‘όργωσε’ τον αγωνιστικό χώρο, καταπίνοντας πολλά χιλιόμετρα ενώ βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής κι αν ήταν πιο ψύχραιμος θα είχε σκοράρει. Ο γκολκίπερ Σιαράβας στο διάστημα που αγωνίστηκε (περίπου 20 λεπτά) μπορεί να δέχτηκε το γκολ όμως στη συγκεκριμένη φάση έμεινε εκτεθειμένος από την άμυνα του. Δεν έπαιξαν οι Ψωμιάδης και Βλάχος που έμειναν εκτός αποστολής όπως και οι Μουστόγιαννης, Νικολόπουλος, Σίλβα, Μυρίλλας, Μπράτος, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ο Μπάμπης Τεννές μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: « Ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ και πιστεύω ότι αν με την πάροδο του χρόνου τα καινούρια παιδιά που ήλθαν στο τέλος των μεταγραφών, ενσωματωθούν κι αποκτήσουν ομοιογένεια με τους υπόλοιπους, θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόσμου. Και ξέρω πολύ καλά ότι οι απαιτήσεις του κόσμου της Κέρκυρας είναι και άνοδος αλλά και καλό ποδόσφαιρο. Χρειαζόμαστε όμως λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστούν τα καινούρια παιδιά, αφού αργήσαμε λίγο να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές. Ήταν πολύ ευχάριστο ότι γέμισε το γήπεδο και θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος ήλθε για εμάς κι όχι για το μεγάλο αντίπαλο μας. Θέλουμε και στη συνέχεια τη συμπαράσταση και τη βοήθεια του».
Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο άλλης μεταγραφής αφού η προθεσμία για τους ελεύθερους λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου ήταν κατηγορηματικός: « Δεν υπάρχει. Είμαστε καλά και είμαστε αρκετοί».

Ο Θάνασης Τσίγκας, μίλησε το μεσημέρι στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ" για τους στόχους που έχει θέσει για τη νέα χρονιά:
« Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από την Κέρκυρα και τον πρόεδρο της ομάδας, κ. Καλογιάννη. Μετά από πολλές συζητήσεις, ήρθαμε σε συμφωνία την τελευταία στιγμή των μεταγραφών. Από πλευράς μου επιθυμώ η χρονιά να είναι καλή για την ομάδα και για μένα. Το φιλικό με τον Παναθηναϊκό, αν και παρουσιάστηκε με πολλές ελλείψεις, για εμάς ήταν ένα καλό και δυνατό τεστ, λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Σίγουρα θέλουμε να επιστρέψουμε στην Σούπερ Λίγκα, καθώς αυτός είναι ο στόχος που έχουμε βάλει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου